Gemeente Arnhem - Spijkerstraat tijdelijke verkeersmaatregelen 2016

Logo Arnhem

Zaaknummer: 2016-08-00451

Documentnummer: 2016.0.042.434

 

Op de Spijkerstraat, tussen de Eusebiusbuitensingel en de Boekhorstenstraat, vindt op 3 september 2016 een evenement plaats. Om het veilig en ongehinderd te kunnen laten plaatsvinden moeten tijdelijke verkeersmaatregelen worden getroffen. Waar nodig worden weggebruikers gewaarschuwd door middel van borden.

De in onderstaand verkeersbesluit genoemde verkeersmaatregelen strekken tot de volgende in artikel 2 van de Wegenverkeerswet 1994 (WvW 1994) genoemde belangen:

o het verzekeren van de veiligheid op de weg,

o het voorkomen of beperken van de door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade, alsmede de gevolgen voor het milieu.

 

De tijdelijke verkeersmaatregelen zouden in strijd met het in artikel 2 WvW genoemde belang tot het verzekeren van de vrijheid van het verkeer kunnen worden geacht. Wij beseffen dat de tijdelijke maatregelen een beperking van die vrijheid opleveren omdat er verder moet worden gereden om bestemmingen te bereiken of parkeergelegenheid te kunnen vinden. De eerdergenoemde belangen uit artikel 2 van de WvW als het verzekeren van de veiligheid op de weg en het voorkomen of beperken van overlast, hinder of schade wegen voor ons echter zwaarder. Het feit dat er in sommige gevallen moet worden omgereden of iets verder weg moet worden geparkeerd, is naar onze mening niet onevenredig in verhouding tot het doel van de tijdelijke verkeersmaatregelen.

Om de overlast en hinder zoveel mogelijk te beperken wordt verkeer door middel van tijdelijke bebording gewaarschuwd en blijven de afgesloten weggedeeltes bereikbaar voor voetgangers.

 

Genoemde wegen zijn in beheer bij de gemeente Arnhem.

 

Er heeft overleg plaatsgevonden met de Korpschef Politie Nederland, Regio Oost Nederland, afdeling DROS.

 

Op grond van het voorgaande komen wij tot het volgende besluit.

 

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ARNHEM;

 

gelet op:

• artikel 18, eerste lid, onderdeel d van de WvW 1994,

• het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (RVV 1990),

• het bepaalde in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer

• het bepaalde in artikel 15 van de WvW 1994;

mede gelet op:

• het Algemeen mandaat- en volmachtbesluit gemeente Arnhem,

• het Ondermandaatbesluit cluster Openbare Ruimte;

 

b e s l u i t e n:

 

  • 1.

    Van zaterdag 3 september 2016 10.00 uur t/m 3 september 2016 23.59 uur:

    • a.

      door het plaatsen van borden overeenkomstig model C1 van bijlage 1 van het RVV 1990:

de Spijkerstraat tussen de Eusebiusbuitensingel en Boekhorstenstraat in beide richtingen gesloten te verklaren voor voertuigen, ruiters en geleiders van rij- of trekdieren of vee;

  • b.

    door het afplakken van borden overeenkomstig model C2 en C3 van bijlage 1 van het RVV 1990: de eenrichtingsverklaring op de Boekhorstenstraat tussen de Spijkerstraat en 1e Wijkstraat tijdelijk op te heffen;

  • c.

    de geslotenverklaring waar nodig te ondersteunen door het plaatsen van fysieke afsluitingen en voorwaarschuwingen;

     

Het college van burgemeester en wethouders van Arnhem,

namens het college,

 

Robbert van Rooij

Hoofd van de afdeling Vergunning en Handhaving

 

Indien u het met deze beslissing niet eens bent, kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de dag waarop deze beslissing is verzonden c.q. bekendgemaakt bij het college van burgemeester en wethouders van Arnhem (Postbus 9200, 6800 HA Arnhem) een gemotiveerd bezwaarschrift indienen, onder vermelding van datum en zaaknummer van het besluit.

Tevens kan, nadat bezwaar is gemaakt, op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht een verzoek om voorlopige voorziening (in tweevoud) worden gedaan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland (Rechtbank Gelderland, Afdeling bestuursrecht, Walburgstraat 2-4, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem).

Staatscourant: 18 augustus 2016

Naar boven