Aanmeldingsnotitie m.e.r. Kerkstraat 10, Koningsbosch 

Logo Echt-Susteren

Burgemeester en wethouders van de gemeente Echt-Susteren maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.17, lid 4 van de Wet milieubeheer het volgende bekend:

 

Op 2 juni 2016 is voor de varkenshouderij Sebava BV, Kerkstraat 10, 6104 AC Koningsbosch, een aanmeldingsnotitie milieueffectrapportage krachtens de Wet milieubeheer ingediend voor het uitbreiden en wijzigen van de bestaande varkenshouderij door het realiseren van een nieuwe stal voor 855 guste en dragende zeugen, het in de bestaande stallen wisselen van 384 opfokzeugen voor 125 kraamzeugen en het realiseren van een overdekte zeugenuitloop. Op grond van artikel 7.2 lid 4 Wet milieubeheer juncto categorie 14 van onderdeel D van de bijlage van het Besluit m.e.r., moet deze activiteit worden onderworpen aan een m.e.r. beoordeling. Dit vanwege de gevolgen voor het milieu.

 

Inhoud besluit

De door de initiatiefnemer verstrekte “aanmeldnotitie milieueffectrapportage” geeft geen aanleiding om voor de voorgenomen activiteit een milieueffectrapport op te stellen. De activiteiten leiden niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu. Burgemeester en wethouders van de gemeente Echt-Susteren hebben dan ook besloten dat er voor de voorgenomen activiteit geen Milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld.

 

Bezwaar

Dit besluit moet worden aangemerkt als een voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht en is niet vatbaar voor bezwaar of beroep, tenzij deze beslissing de belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft.

 

U kunt uw bezwaren tegen dit beoordelingsbesluit te zijner tijd kenbaar maken in de procedures van de uiteindelijke besluiten, te weten de omgevingsvergunning (WABO).

 

Inzage

Het besluit, een exemplaar van de aanmeldingsnotitie en andere bijbehorende stukken liggen van 19 augustus 2016 tot en met 29 september 2016 ter inzage in het gemeentehuis in Echt.

 

Echt-Susteren, 18 augustus 2016

Naar boven