Omgevingsvergunning 'Verlengde Antoniuslaan'

Logo Hendrik-Ido-Ambacht

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht maken bekend dat zij op 17 augustus 2016 op grond van artikel 2.12 eerste lid onder a onder 3o van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) bekend dat zij omgevingsvergunning hebben verleend voor het doortrekken van de Antoniuslaan. Deze omgevingsvergunning is op 17 augustus 2016 verzonden. Vanaf donderdag 18 augustus 2016 tot en met woensdag 28 september 2016 ligt de omgevingsvergunning voor de Verlengde Antoniuslaan ter inzage.

Omgevingsvergunning 'Verlengde Antoniuslaan'

De bereikbaarheid van het bedrijventerrein Antoniapolder is de afgelopen jaren verbeterd door de aanleg van het Noordeinde. Hiermee is een belangrijke verbindingsweg gecreëerd tussen de A15 met het bedrijventerrein en De Volgerlanden. Echter, een directe aansluiting tussen het Noordeinde en de dorpskern ontbreekt. In het coalitieprogramma is in het kader van een goede bereikbaarheid de doortrekking van de Antoniuslaan tot het Noordeinde als speerpunt opgenomen. De aanleg is niet mogelijk op basis van het geldende bestemmingsplan 'Antoniapolder +'. Om deze weg planologisch mogelijk te maken is op grond van artikel 2.12 eerste lid onder a onder 3o van de Wabo deze omgevingsvergunning verleend.

Stukken ter inzage

Vanaf 18 augustus 2016 ligt gedurende een periode van zes weken de verleende omgevingsvergunning met bijhorende stukken ter inzage. U kunt deze stukken vinden op de volgende locaties:

  • -

    de bronbestanden van de omgevingsvergunning zijn geplaatst op: http://ro.h-i-ambacht.nl/0531/D121BF16-6896-49BA-9F1E-05C7A8575535/.

  • -

    op de website www.ruimtelijkeplannen.nl is de verleende omgevingsvergunning geplaatst. Dit kunt u vinden via het plan-identificatienummer NL.IMRO.0531.pb08Antoniuslaan-2001.

  • -

    de papieren versie van de stukken is tijdens de openingsuren in te zien in de hal van het gemeentehuis, Weteringsingel 1 te Hendrik-Ido-Ambacht.

Beroep en voorlopige voorziening

Indien u rechtstreeks in uw belang getroffen bent en u hebt tijdig een zienswijze ingebracht op de ontwerpomgevingsvergunning, dan kunt u schriftelijk en gemotiveerd een beroepschrift indienen. Dit kunt u richten aan de Rechtbank Rotterdam, Bestuursrecht team B, Postbus 50951, 3007 BM te Rotterdam. De termijn voor het indienen van uw beroepschrift is zes weken na de datum van verzending van de omgevingsvergunning.

In het geval u geen zienswijze hebt ingediend, kunt u alsnog beroep instellen indien:

  • -

    de verleende omgevingsvergunning gewijzigd is ten opzichte van de ontwerpomgevingsvergunning;

  • -

    u aan kunt tonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest tijdig uw zienswijze kenbaar te maken.

Dit besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Rotterdam, Bestuursrecht team B, Postbus 50951, 3007 BM te Rotterdam wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

U kunt ook digitaal beroep en een voorlopige voorziening instellen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.aspx. Daarvoor hebt u een elektronische handtekening (DigiD of eHerkenning) nodig. Verdere informatie hierover staat vermeld op de genoemde website.

Hendrik-Ido-Ambacht, 17 augustus 2016

Naar boven