ONTWERP BESTEMMINGSPLAN ‘PRINSES IRENESTRAAT’ TER INZAGE

Logo Oud-Beijerland

Burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland maken, ingevolge het bepaalde in de artikelen 3.8 en 3.30 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het ontwerp bestemmingsplan ‘Prinses Irenestraat’ (NL.IMRO.0584.BPWONEN2016010-ON99) voor de bouw van een tweede woning, waarin ook de eerder vergunde woning Prinses Irenestraat 2A is meegenomen ter inzage wordt gelegd.

Ontwerpbestemmingsplan

Het plangebied betreft het perceel van het voormalige tuincentrum ‘Forsythia” tussen de woningen Prinses Irenestraat 2 en 4. De voormalige opstallen van het tuincentrum in het plangebied zijn gesloopt. Op 22 april 2013 is de omgevingsvergunning voor de woning Prinses Irenestraat 2A verleend. Vanuit het stedenbouwkundig advies dat gegeven is op het ingediende bebouwingsvoorstel uit 2012 is de conclusie getrokken dat het bebouwingsvolume en de situering van de kavel zich leent voor de bouw van een tweede woning achter de al gerealiseerde woning aan de Prinses Irenestraat 2A. Om dit juridisch planologisch mogelijk te maken zal de ruimtelijke onderbouwing verder worden uitgewerkt in een bestemmingsplan. In dit bestemmingsplan zal ook gelijktijdig de eerder vergunde woning Prinses Irenestraat 2A worden meegenomen. Zo kan de bedrijfsbestemming van het gehele perceel worden omgezet tot woonbestemming.

Ter inzage

Op grond van de artikelen 3.8 en 3.30 Wro liggen het ontwerpbestemmingsplan met alle bijbehorende stukken met ingang van 20 augustus 2016 gedurende zes weken tijdens openingstijden ter inzage in het gemeentehuis, W. van Vlietstraat 6.

De stukken zijn ook te raadplegen via www.oud-beijerland.nl (onder actueel → bekendmakingen → bestemmingsplannen en projectbesluiten) of via www.ruimtelijkeplannen.nl onder NL.IMRO.0584.BPWONEN2016010-ON99.

Indiening zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder bij voorkeur schriftelijk, maar eventueel ook mondeling op afspraak, gemotiveerd zienswijzen naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen ten aanzien van het bestemmingsplan kunt u richten aan de gemeenteraad van Oud-Beijerland onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan ‘Prinses Irenestraat’. Indien u vragen heeft, dan kunt u contact opnemen met Piet Bijl, telefoon 088 – 647 1527 van afdeling Ontwikkeling.

Te downloaden:

Naar boven