ONTWERP BESTEMMINGSPLAN ‘STRAVINSKYPAD’

Logo Oud-Beijerland

ontwerpbestemmingsplan ‘Stravinskypad’ en ontwerp omgevingsvergunning ter inzage

Burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland maken, ingevolge het bepaalde in de artikelen 3.8 en 3.30 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het ontwerp bestemmingsplan ‘Stravinskypad’ (NL.IMRO.0584.BPWONEN2016037-ON99) en de ontwerp omgevingsvergunning voor de bouw van zes seniorenwoningen ter inzage worden gelegd.

Ontwerpbestemmingsplan

Het bestemmingsplan bevat de mogelijkheid voor de bouw van zes seniorenwoningen aan het Stravinskypad. Op genoemde locatie was tot enkele jaren geleden het semipermanente schoolgebouw van OBS De Klinker gesitueerd. Inmiddels is de basisschool verhuisd naar een nieuw onderkomen en is het semipermanente schoolgebouw afgebroken. Momenteel is deze locatie volledig onbebouwd. Het zuidelijke deel – dat daarvoor in gebruik was als speelplein bij de basisschool – is nu in gebruik als openbaar parkeerterrein. Het noordelijke deel van het plangebied is tijdelijk ingericht als grasveld. HW Wonen heeft plannen om hier zes seniorenwoningen in de sociale sector te bouwen. De woningen komen op de locatie tegenover nummer 1 tot en met 9 aan het Stravinskypad. Woningbouw op deze locatie past niet in het bestemmingsplan. Om de bouw van deze woningen juridisch-planologisch mogelijk te maken is het noodzakelijk dat er een nieuw bestemmingsplan wordt vastgesteld.

Ontwerp- omgevingsvergunning

De aanvraag omgevingsvergunning voor de bouw van zes seniorenwoningen is op 4 juli 2016 ontvangen.

Coördinatieregeling

Op grond van de Coördinatieverordening gemeente Oud-Beijerland 2012 is op dit project de coördinatieregeling van artikel 3.30 Wro van toepassing. Deze regeling maakt het mogelijk dat de diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. Dat wil zeggen dat de voorbereiding en de bekendmaking van de verschillende besluiten tegelijk worden behandeld.

Ter inzage

Op grond van de artikelen 3.8 en 3.30 Wro liggen het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp-omgevingsvergunning met alle bijbehorende stukken met ingang van 20 augustus 2016 gedurende zes weken tijdens openingstijden ter inzage in het gemeentehuis, W. van Vlietstraat 6.

De stukken zijn ook te raadplegen via www.oud-beijerland.nl (onder actueel → bekendmakingen → bestemmingsplannen en projectbesluiten) of via www.ruimtelijkeplannen.nl onder (NL.IMRO.0584.BPWONEN2016037-ON99).

Indiening zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder bij voorkeur schriftelijk, maar eventueel ook mondeling op afspraak, gemotiveerd zienswijzen naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen ten aanzien van het bestemmingsplan kunt u richten aan de gemeenteraad van Oud-Beijerland onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan ‘Stravinskypad’.

Schriftelijke zienswijzen ten aanzien van de ontwerp omgevingsvergunning kunt u indienen bij het college van burgemeester en wethouders onder vermelding van ‘zienswijze ontwerp omgevingsvergunning Stravinskypad 2 t/m 12’, Postbus 2003, 3260 EA Oud-Beijerland. Indien u vragen heeft, dan kunt u contact opnemen met Piet Bijl, telefoon 088 – 647 1527 van afdeling Ontwikkeling.

Te downloaden:

  • Ontwerp omgevingsvergunning met bijbehorende tekeningen

  • Advies Commissie Welstand & Monumenten van 9 augustus 2016.

Naar boven