Gemeente Goeree-Overflakkee - Gewijzigd vastgesteld wijzigingsplan Molenpolder fase 1, Oude-Tonge

Logo Goeree-Overflakkee

Burgemeester en wethouders van Goeree-Overflakkee maken, overeenkomstig artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het op 9 augustus 2016 gewijzigd vastgestelde wijzigingsplan Molenpolder fase 1, Oude-Tonge (als vervat in het GML-bestand NL.IMRO.1924.OTMolenpolder-WP31) ter inzage wordt gelegd.

Deze gewijzigde vaststelling vervangt het eerder op 12 april 2016 vastgestelde wijzigingsplan Molenpolder fase 1.

Plangebied en aanleiding

Het wijzigingsplan heeft betrekking op de realisatie van maximaal 100 woningen en bijbehorende voorzieningen in het plangebied Molenpolder. Het plangebied is gelegen tussen de Molendijk, Molenweg en de Zuiddijk in Oude-Tonge.

Aanpassingen

Ten opzichte van het besluit van 12 april 2016 zijn de volgende aanpassingen aan het plan doorgevoerd:

  • 1.

    de verkeerstelling uit 2016 is verwerkt in de toelichting van het wijzigingsplan;

  • 2.

    een nader onderzoek in het kader van flora en fauna is bijgevoegd;

  • 3.

    verkeerskundige begrippen zijn toegevoegd aan regels van het wijzigingsplan;

  • 4.

    op de verbeelding van het wijzigingsplan is een aanduiding voor de hoofdontsluiting opgenomen;

  • 5.

    er is een maximale bouwhoogte in de regels van het wijzigingsplan opgenomen;

  • 6.

    de bestaande voorwaardelijke verplichting is aangescherpt;

  • 7.

    er is een voorwaardelijke verplichting opgenomen voor de verbreding van de Molenweg;

  • 8.

    artikel 9 (algemene wijzigingsregels) is alsnog geschrapt.

Inzage

De stukken kunt u inzien met ingang van 17 augustus tot en met 27 september 2016 in het gemeentehuis van Goeree-Overflakkee, Koningin Julianaweg 45 te Middelharnis. Het gemeentehuis is geopend op maandag en vrijdag van 8.00 tot 12.00 uur, op dinsdag tot en met donderdag van 8.00 tot 17.00 uur, op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur en elke eerste zaterdag van de maand van 09.00 uur 11.00 uur. De gemeente werkt alleen op afspraak. U kunt het wijzigingsplan ook inzien op www.goeree-overflakkee.nl/terinzage en via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Tot en met 27 september 2016 kan beroep tegen het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door:

• belanghebbenden, die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpwijzigingsplan;

• belanghebbenden, die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat zijn geweest binnen de gestelde termijn een zienswijze tegen het ontwerpwijzigingsplan in te stellen;

• belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijzigingen die bij vaststelling van het wijzigingsplan zijn aangebracht.

Tevens kunnen voornoemde personen tijdens de beroepstermijn de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Bij dit verzoek dient een afschrift van het ingediende beroepschrift te worden overlegd.

Crisis- en herstelwet

De Crisis- en herstelwet is van toepassing op dit wijzigingsplan. Het betreft een project als bedoeld in categorie 3.1 van bijlage 1 van deze wet. Dat betekent dat onder meer bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn op de beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De Crisis- en herstelwet is te raadplegen op www.wetten.overheid.nl.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer J. Moelker van de afdeling Externe Ontwikkelingen, via algemeen telefoonnummer 14 0187.

Naar boven