Bestemmingsplan Reedijk 13 Heinenoord

Logo Binnenmaas

Burgemeester en wethouders van gemeente Binnenmaas maken bekend dat de gemeenteraad van Binnenmaas op 21 januari 2016 het bestemmingsplan 'Reedijk 13 te Heinenoord' ongewijzigd heeft vastgesteld.

 

De huidige bebouwing op het perceel Reedijk 13 – een woonboerderij en wat vrijstaande schuren - bevindt zich in verouderde staat. Deze worden afgebroken. Hiervoor in de plaats wordt één nieuw kantoorpand gebouwd waarbij qua vormgeving en uitstraling de huidige woonboerderij als uitgangspunt wordt gebruikt. De achterliggende gronden worden in samenspraak met Vereniging Hoekschewaards Landschap ingericht als natuurgebied.

 

Het vastgestelde bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en de bijbehorende stukken liggen van voor een periode van zes weken voor een ieder ter inzage bij balie Omgevingszaken in het gemeentehuis. Ook is het bestemmingsplan te raadplegen via de website van gemeente Binnenmaas, www.binnenmaas.nl onder ‘Actueel / Bekendmakingen en besluiten’ en via de website: www.ruimtelijkeplannen.nl onder IMRO-code NL.IMRO.0585.BPHNREEDIJK13-VG01.

 

Tegen het besluit van de gemeenteraad tot het ongewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan ‘Reedijk 13 in Heinenoord’ kunnen belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze in te dienen tegen het ontwerpbestemmingsplan gedurende de beroepstermijn (zes weken na bekendmaking van dit besluit) schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt na afloop van de beroepstermijn in werking. Om te voorkomen dat het bestemmingsplan in werking treedt, kan een belanghebbende die tijdig beroep heeft ingesteld, binnen de beroepstermijn van zes weken een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Wanneer een belanghebbende beroep heeft ingesteld én een verzoek om voorlopige voorziening heeft ingediend, treedt het bestemmingsplan in werking op het moment dat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist. Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

29 januari 2016

Naar boven