Vaststelling wijzigingsplan Geurzone Land van Winkel in Abcoude

Logo De Ronde Venen

Burgemeester en wethouders van De Ronde Venen maken ex artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) juncto artikel 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend dat zij op 12 juli 2016 het wijzigingsplan ‘Geurzone Land van Winkel’ in Abcoude (met identificatienummer NL.IMRO.0736.BPW008geurwinkel-va01 hebben vastgesteld (postcode: 1391).

Het vastgestelde wijzigingsplan met de daarbij behorende stukken liggen met ingang van vrijdag 19 augustus 2016 gedurende zes weken ter inzage en zijn op de volgende manieren te raadplegen:

  • De papieren versie is in te zien bij de balie Omgevingszaken in de centrale hal van het gemeentehuis in Mijdrecht. Deze balie is open op afspraak van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 11.30 uur. U kunt een afspraak maken via omgevingszaken@derondevenen.nl of via T. 0297 291616. Daarnaast kunt u het vastgestelde plan inzien in de Bibliotheek Abcoude, Broekzijdselaan 46B in Abcoude en in het Dorpshuis De Vijf Bogen, Prinses Margrietstraat 10 in Baambrugge;

  • Het digitale wijzigingsplan is interactief te raadplegen via http://www.ruimtelijkeplannen.nl of http://0736.ropubliceer.nl;

  • De authentieke planbestanden kunt u downloaden via http://ro-online.robeheer.nl/0736/manifest.html.

Hoofdzaak wijziging splan

Op 22 december 2011 heeft de raad van de gemeente De Ronde Venen bestemmingsplan De Winkelbuurt 2011 vastgesteld. In dat bestemmingsplan is gezegd dat burgemeester en wethouders “bevoegd zijn om de aanduiding ‘milieuzone - geurzone’ geheel of gedeeltelijk te laten vervallen, indien op basis van onderzoek is vastgesteld dat woningbouw ter plaatse niet in strijd is met de regels uit de Wet geurhinder en veehouderij en het Besluit landbouw milieubeheer”.

In 2012 heeft de gemeente nieuw geurbeleid vastgesteld. Daarnaast heeft de gemeente in overleg met de betrokken agrariër overeenstemming bereikt over een herontwikkeling - c.q. verdeling van het agrarisch perceel. Hierdoor zal de geurbelasting op de uitbreidingsbuurt (Land van Winkel) afnemen tot onder de daarvoor geldende normen.

Om woningbouw daadwerkelijk toe te kunnen staan moet de eerder genoemde gebiedsaanduiding, de geurzone, worden verwijderd. Met dit wijzigingsplan wordt toepassing gegeven aan de wijzigingsbevoegdheid en wordt de verdere bouw van woningen bij Land van Winkel mogelijk.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging (van 19 augustus 2016 tot en met 29 september 2016) kan beroep worden ingesteld tegen het wijzigingsplan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

•belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze kenbaar te maken (op het eerdere ontwerpwijzigingsplan).

Voor het instellen van beroep is een griffierecht verschuldigd.

Voorlopige voorziening

Indien beroep is ingesteld, en er tijdelijke maatregelen nodig worden bevonden waarmee niet tot de uitspraak op het beroepschrift kan worden gewacht, kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend. Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden gedaan bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Hiervoor is separaat ook een griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven