Projectplan Waterwet aanpassing/realisatie geleidewerk Farmsum, Rijkswaterstaat

KENNISGEVING

De Minister van Infrastructuur en Milieu geeft, ingevolge artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, kennis van de vaststellen van een projectplan op grond van artikel 5.4 van de Waterwet.

Het projectplan van 27 juni 2016, met kenmerk RWS-2016/29705, betreft de aanpassing van het geleidewerk aan de zuidwest zijde van het sluizencomplex Farmsum. In het projectplan wordt aangegeven waarom deze maatregelen nodig zijn.

De Provincie Groningen en Rijkswaterstaat zijn overeengekomen dat de werkzaamheden ten behoeve van de aanpassing van het geleidewerk worden uitgevoerd door de Provincie Groningen. Volgens planning zullen de werkzaamheden worden uitgevoerd in de periode tussen september en januari 2017.

Terinzagelegging

Het projectplan ligt ter inzage van 22 augustus 2016 tot 3 oktober 2016 tijdens kantooruren op de volgende adressen:

  • Rijkswaterstaat Noord-Nederland, Zuidersingel 3 in Leeuwarden en

  • Rijkswaterstaat Noord-Nederland, District Oost aan de Balkendwarsweg 4 in Assen.

De tekst van het projectplan wordt u op verzoek (digitaal) toegezonden. U kunt hierover contact opnemen met de heer P. Gerrits, telefoon 088 – 797 44 22.

Bezwaar

Hoe maakt u bezwaar?

Om bezwaar te maken moet u, binnen zes weken na de dag waarop dit besluit is bekend­gemaakt, een bezwaarschrift indienen. U kunt uw bezwaarschrift sturen naar de Minister van Infrastructuur en Milieu, t.a.v. de hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat Noord-Nederland, Postbus 2232, 3500 GE Utrecht.

In het bezwaarschrift moet in ieder geval het volgende staan:

  • uw naam en adres, en liefst ook uw telefoonnummer;

  • een duidelijke omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt (bijvoorbeeld door de datum en het kenmerk van het besluit te vermelden of door een kopie mee te sturen);

  • de reden waarom u bezwaar maakt;

  • de datum en uw handtekening.

Voorlopige voorziening

Het indienen van een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. Dat betekent dat het besluit blijft gelden in de tijd dat uw bezwaarschrift in behandeling is. Als u dit niet wilt, bijvoorbeeld omdat het besluit onherstelbare gevolgen heeft voor u, dan kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen. Dit doet u door de Voorzieningenrechter van de rechtbank in het gebied waar u woont te vragen een voorlopige voorziening te treffen. Indien u niet zelf, maar namens een bedrijf of organisatie een voorlopige voorziening aanvraagt kunt u een voorlopige voorziening aanvragen bij de rechtbank in het gebied waar het bedrijf of de organisatie is ingeschreven. De rechtbank zal u daarvoor wel griffierecht in rekening brengen.

Bij het verzoek dient voorts een afschrift van het bezwaarschrift te worden overgelegd. Zo mogelijk wordt tevens een afschrift van de beschikking waarop het geschil betrekking heeft overgelegd.

Indiening kan ook via de site http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Naar boven