Gemeente Gooise Meren - aanwijzen acht parkeerplaatsen Nieuwe SPiegelstraat in Bussum als betaald parkeerplaatsen.

Logo Bussum

VB 2015-084

Gemeente Gooise Meren

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Dit verkeersbesluit wordt genomen op grond van de bepalingen van de Wegenverkeerswet 1994 (artikel 18), het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (RVV 1990) en het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW).

 

Er heeft overleg met de politie plaatsgevonden zoals dat staat aangegeven in artikel 24 van het BABW. De politie heeft ingestemd met de voorgestelde verkeersmaatregelen.

 

De commissie ruimte heeft het voorstel voor invoering van belanghebbenden-parkeren op 16 september 2015 besproken. Daaruit is gebleken dat er onder de diverse fracties een groot draagvlak voor deze maatregel is.

 

Belangenafweging

Rond het centrum is vrijwel overal al een schil met belanghebbendenparkeren ingevoerd, met uitzondering van het zuidwestelijke kwadrant. Als gevolg van het parkeren van werknemers en bezoekers vanuit het centrum en het Gewestkantoor is de parkeerdruk hier hoog. De hoge parkeerdruk leidt tot overlast en potentieel onveilige situaties. Toekomstige ruimtelijke ontwikkelingen (zoals Geweststrook, Bensdorp, Mariënburg) kunnen dit probleem nog vergroten.

 

Het invoeren van een belanghebbendenparkeren in de zuidwestelijke schil heeft als doel om overloop van parkeren uit het centrum en de Geweststrook naar de woonwijk onmogelijk te maken om daarmee de bestaande parkeer-overlast te beperken en de verkeersveiligheid te verbeteren.

 

De sportschool op de Nieuwe Spiegelstraat 12 valt binnen het gereguleerde gebied. Om bezoekers van o.a. de sportschool te laten parkeren stellen we voor om op parkeerplaatsen aan het begin van de Nieuwe Spiegelstraat (bij de Herenstraat) betaald parkeren in te voeren, aansluitend op het betaald parkeerregime dat nu al geldt op de Herenstraat. Het gaat om de acht parkeerplaatsen die gerealiseerd worden voor het (tijdelijke) speelterreintje achter de Koperen Kraan. Zie hiervoor de volgende figuur

 

Voorschriften aan het besluit hier opnemen

De maatregelen gaan in per maandag 4 april 2016.

De parkeerplaatsen worden aangewezen als betaald parkeerplaatsen van maandag tot en met zaterdag van 9.00 – 18.00 uur.

 

 

BESLUIT

Het college besluit:

  • 1.

    Tot het aanwijzen van acht parkeerplaatsen op de Nieuwe Spiegelstraat (nabij de Herenstraat) als parkeerplaatsen voor betaald parkeren.

  • 2.

    Het betaald parkeren geldt van maandag tot zaterdag tussen 9.00 en 18.00 uur.

  • 3.

    Dit aan te gegeven door het plaatsen van bord E8 uit bijlage 1 van het RVV 1990 met een onderbord met daarop de dagen en tijden.

 

Gooise Meren, 27 januari 2016

 

Burgemeester en wethouders van Bussum,

namens hen,

 

 

Mevrouw drs. P.J.H.M. Hol

Hoofd afdeling Ruimte

 

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Bezwaar

Indien u het niet eens bent met deze beschikking kunt een bezwaarschrift

indienen. Ook andere belanghebbenden bij deze beschikking kunnen een

bezwaarschrift indienen.

U dient dit bezwaarschrift te richten:

Burgemeester en wethouders van Bussum

Postbus 6000, 1400 HA BUSSUM

U dient binnen zes weken na bekendmaking van deze beschikking bezwaar te maken. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

 

Naar boven