Ontwerp bestemmingsplan ‘Lingewijk-Noord, herziening Merwedekanaal’ en ontwerp besluit hogere geluidgrenswaarden

Logo Gorinchem

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gorinchem maken, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en de Wet geluidhinder, bekend, dat met ingang van woensdag 17 augustus 2016 tot en met dinsdag 27 september 2016 voor een ieder ter inzage ligt:

  • 1.

    het ontwerp bestemmingsplan ‘Lingewijk-Noord, herziening Merwedekanaal’, NL.IMRO.0512.BP2016162-3001;

  • 2.

    het ontwerp besluit hogere geluidgrenswaarden.

Begrenzing en l igging plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan wordt globaal begrensd door het Merwedekanaal (westzijde), Merwedekanaal 54 (noordzijde), de Buitenbaan (oostzijde) en Merwedekanaal 32 (zuidzijde).

Inhoud

Het bestemmingsplan voorziet in maximaal 8 grondgebonden woningen, die in een vorm van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap zullen worden gerealiseerd.

Het ontwerp besluit hogere geluidgrenswaarden heeft betrekking op de nieuwe woningen, waar de voorkeursgrenswaarde van de Wet geluidhinder wordt overschreden als gevolg van het verkeer op de rijksweg A15 en de spoorweg Betuwelijn. Voor deze woningen zijn burgemeester en wethouders voornemens hogere waarden vast te stellen.

Inzien

Het ontwerp bestemmingsplan en ontwerp besluit hogere geluidgrenswaarden kunnen binnen eerdergenoemde periode van zes weken op elke werkdag worden ingezien tijdens de openingsuren van het stadhuis (informatiehoek), Stadhuisplein 1 te Gorinchem.

Het ontwerp bestemmingsplan wordt ook digitaal beschikbaar gesteld op een landelijke voorziening. Via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?woonplaats=gorinchem ziet u de ruimtelijke plannen van de gemeente Gorinchem.

Op de gemeentelijke website www.gorinchem.nl/bestemmingsplannen onder de kop Ontwerp --> Ontwerp bestemmingsplan ‘Lingewijk-Noord, herziening Merwedekanaal’, staat een rechtstreekse link naar het digitale ontwerp bestemmingsplan op de landelijke voorziening.

In dienen zienswijzen

Vanaf woensdag 17 augustus 2016 tot en met dinsdag 27 september 2016 kan:

  • een ieder schriftelijke zienswijzen indienen ten aanzien van het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad van Gorinchem;

  • een belanghebbende schriftelijke zienswijzen indienen ten aanzien van het ontwerp besluit hogere geluidgrenswaarden bij burgemeester en wethouders van Gorinchem.

Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gestuurd naar Postbus 108, 4200 AC Gorinchem. Zienswijzen dienen de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum, redenen van de zienswijze en het plan/besluit waarop de zienswijze betrekking heeft.

Voor het mondeling indienen van een zienswijze kunt u binnen de eerdergenoemde termijn van zes weken contact opnemen met mevrouw W.M.A. van Hulten van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, via telefoonnummer 0183 - 65 93 16. E-mailen kan naar w.v.hulten@gorinchem.nl

Gorinchem, 16 augustus 2016

Naar boven