BEKENDMAKING ONTWERPBESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING EN GELUIDONTHEFFING – Bouwplan ‘De Nieuwe Linie Europapark’ te Groningen

Logo Groningen

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van de gemeente Groningen hebben op 15 februari 2016 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen voor het afwijken van de regels van het bestemmingsplan t.b.v. het bouwplan ‘De Nieuwe Linie Europapark’ te Groningen. De aanvraag is geregistreerd onder nummer 201670363. Burgemeester en wethouders hebben besloten de vergunning te verlenen.

Geluidontheffing

Burgemeester en wethouders willen de bouw mogelijk maken van nieuwe woningen op de locatie ‘De nieuwe Linie’ te Groningen. Dit is niet zondermeer mogelijk omdat de geluidbelasting op meerdere gevels van de woningen hoger is dan de voorkeurgrenswaarde van 48 dB voor wegverkeerslawaai uit de Wet geluidhinder. Daarnaast liggen de woningen in de geluidszone van het gezoneerd industrieterrein ‘Groningen Zuidoost’. De geluidbelasting op de gevels van de woningen kan als gevolg hiervan hoger zijn dan de voorkeursgrenswaarde van 50 dB uit de Wet Geluidhinder. Om de nieuwbouw van de geplande woningen toch mogelijk te maken, willen burgemeester en wethouders ontheffing verlenen van deze voorkeursgrenswaarden en hogere waarden vaststellen voor de geluidbelasting vanwege de Zuidelijke ringweg, Tonkenstraat, Eelkemastraat en het gezoneerd industrieterrein ‘Groningen Zuidoost’. Dit kan op grond van de Wet geluidhinder artikel 110a lid 1 en lid 5.

Zienswijzentermijn

Zowel het ontwerpbesluit voor de omgevingsvergunning als het ontwerpbesluit voor het vaststellen van de hogere waarden liggen met ingang van 11 augustus gedurende zes weken ter inzage bij het Loket Bouwen en Wonen van de Gemeente Groningen aan het Harm Buiterplein 1, 9723 ZR te Groningen, geopend op werkdagen van 9.00 tot 13.00 uur. Tot en met 22 september 2016 kunt u schriftelijk of mondeling zienswijzen ten aanzien van beide ontwerp-besluiten naar voren brengen. Wilt u mondeling een zienswijze ten aanzien van de geluidontheffing naar voren brengen, dan kunt u een afspraak maken met de heer M. Klooster, afdeling Ruimtelijk Beleid en Ontwerp, telefoon (050) 367 10 72. Dit nummer kunt u ook bellen voor verdere informatie over dit onderwerp.

Groningen, 8 augustus 2016

Naar boven