Terinzagelegging vastgestelde besluiten Zuiderzee op Zuid

Logo Dronten

Het college van Dronten maakt bekend dat de raad van Dronten op 10 mei 2016 het bestemmingsplan Zuiderzee op Zuid (8065) gewijzigd heeft vastgesteld. Dit bestemmingsplan heeft betrekking op het appartementencomplex Zuiderzee op Zuid te Biddinghuizen. Het bestemmingsplan vervangt ter plaatse het nu geldende bestemmingsplan Randmeerzone en maakt naast de recreatieve bewoning ook permanente bewoning van de appartementen mogelijk. Dit laatste is echter onderwerp van de reactieve aanwijzing waartoe door Gedeputeerde Staten van de provincie Flevoland op 12 juli 2016 is besloten. Deze openbare bekendmaking heeft voor wat betreft de vaststelling van het bestemmingsplan dan ook betrekking op de onderdelen van het vastgestelde bestemmingsplan, met uitsluiting van de onderdelen waarop deze reactieve aanwijzing ziet.

Gemeentelijke besluiten

De volgende op 10 mei 2016 vastgestelde besluiten met de daarbij behorende stukken liggen ter inzage;

  • 1.

    gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Zuiderzee op Zuid (8065) op grond van de Wet ruimtelijke ordening;

  • 2.

    besluit tot het niet vaststellen van een exploitatieplan op grond van de Wet ruimtelijke ordening;

  • 3.

    besluit vormvrije mer-beoordeling, welke als paragraaf 4.15 onderdeel uitmaakt van de plantoelichting.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn er enkele wijzigingen doorgevoerd. Deze zijn samengevat in de bij het raadsbesluit gevoegde bijlage 2 “ambtshalve wijzigingen bestemmingplan Zuiderzee op Zuid (8065) d.d. 10 mei 2016”.

U kunt de betreffende stukken inzien van 18 augustus tot en met 29 september 2016 tijdens openingstijden bij de publieksbalie van het gemeentehuis en de openbare bibliotheek te Dronten. De stukken zijn ook beschikbaar op www.dronten.nl. Het bestemmingsplan is ook beschikbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl, plan ID-code: NL.IMRO.0303.8065-VA01.

Beroepschrift/voorlopige voorziening

Tijdens de beroepstermijn die ingaat na de eerste dag van de terinzagelegging kunt u binnen 6 weken een schriftelijk beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag), wanneer u belanghebbende bent en:

  • tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebt ingediend;

  • aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad in te dienen; en/of

  • bedenkingen hebt tegen de wijzigingen die zijn aangebracht ten opzichte van de ontwerp besluiten.

Burgers kunnen ook digitaal beroep instellen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Voor het digitaal verzenden moet u beschikken over DigiD.

Het besluit van de gemeenteraad van Dronten treedt in werking na het aflopen van de beroepstermijn, met uitzondering van die onderdelen die door de reactieve aanwijzing zijn getroffen. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen eveneens een verzoek om een voorlopige voorziening richten aan de Voorzieningenrechter van genoemde Afdeling. Voorzover dit verzoek is ingediend gedurende de beroepstermijn, treedt het besluit niet eerder in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Reactieve aanwijzing provincie Flevoland

Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben op 12 juli 2016 besloten een reactieve aanwijziging als bedoeld in artikel 3.8, zesde lid, van de Wro te geven. De reactieve aanwijzing heeft betrekking op de volgende onderdelen van het door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan Zuiderzee op Zuid (8065):

  • in artikel 3 Recreatie - Jachthaven onder 3.1 (Bestemmingsomschrijving) onder c onder 1 de zinsneden “en permanente” en “, met dien verstande dat permanente bewoning uitsluitend is toegestaan, indien op het terrein 314 parkeerplaatsen aanwezig zijn”;

  • in artikel 3 Recreatie - Jachthaven onder 3.2.2 de zinsnede “en permanente”;

  • in artikel 3 Recreatie - Jachthaven onder 3.4 (Specifieke gebruiksregels) onder e de zinsnede “, indien binnen de bestemming ‘Recreatie - Jachthaven’ minder dan 314 parkeerplaatsen aanwezig zijn”.

De reactieve aanwijzing heeft alleen betrekking op deze onderdelen van de bestemming “Recreatie - Jachthaven”. Het aanwijzingsbesluit strekt ertoe dat de desbetreffende onderdelen van het bestemmingsplan geen deel blijven uitmaken van het bestemmingsplan zoals dat is vastgesteld. Zodra het aanwijzingsbesluit onherroepelijk is geworden vervalt het vaststellingsbesluit voor die onderdelen.

Ook de reactieve aanwijzing kunt u inzien van 18 augustus tot en met 29 september 2016 tijdens openingstijden bij de publieksbalie van het gemeentehuis en de openbare bibliotheek te Dronten. De stukken zijn ook beschikbaar op www.dronten.nl. De reactieve aanwijzing is tevens beschikbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl plan ID code: NL.9924.RAZuiderzeeZuid-VA01.

Beroepschrift/voorlopige voorziening m.b.t. reactieve aanwijzing

Wanneer u een belanghebbende bent kunt u binnen de beroepstermijn van 6 weken, die ingaat na de eerste dag van de terinzagelegging, schriftelijk beroep instellen tegen deze reactieve aanwijzing bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

Burgers kunnen ook digitaal beroep instellen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Voor het digitaal verzenden moet u beschikken over DigiD.

Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen tevens een verzoek om een voorlopige voorziening richten aan de Voorzitteroorzieningenrechter van genoemde Afdeling.

Dronten, 17 augustus 2016.

Het college van Dronten,

secretaris, R. Kool

burgemeester, mr. A.B.L. de Jonge.

Naar boven