Besluit van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 3 augustus 2016, 2016-0000172920, tot vaststelling van het aanvraagformulier voor opname van een kinderopvangvoorziening in het register buitenlandse kinderopvang

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op artikel 4:4 van de Algemene wet bestuursrecht;

Besluit:

Artikel 1

Het Aanvraagformulier voor opname van een kinderopvangvoorziening in het register buitenlandse kinderopvang, vastgesteld bij besluit van 19 augustus 2013 en gepubliceerd in Staatscourant 2013, nr. 23093 wordt ingetrokken en vervangen door de bij dit besluit gevoegde bijlage.

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag van publicatie van dit besluit in de Staatscourant.

Dit besluit zal met toelichting en de bijlagen in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, namens deze, M.C. van Tuyll Directeur Kinderopvang

TOELICHTING

Door middel van een aanvraagformulier kan een ouder die buiten Nederland, maar binnen de Europese Unie, de Europese Economische Ruimte of Zwitserland, gebruik maakt van kinderopvang, bij de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een aanvraag indienen voor opname van de kinderopvangvoorziening in het register buitenlandse kinderopvang. Opname vindt plaats indien het hierbij gepubliceerde aanvraagformulier volledig en juist is ingevuld, aannemelijk is gemaakt dat de kwaliteit van de opvang naar aard en strekking overeenkomt met de op grond van de Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen gestelde regels en de opvang op grond van de wet in aanmerking kan komen voor kinderopvangtoeslag.

Met het onderhavige besluit worden het bij besluit van 19 augustus 2013 (Staatscourant 2013, nr. 23093) vastgestelde aanvraagformulier en bijbehorende toelichting vervangen. Als extra bijlage in het formulier is de verklaring van de houder van de kinderopvangvoorziening opgenomen. Het formulier om de inschrijving van een kinderopvangvoorziening te wijzigen is een nieuw formulier. Ook is voor de inschrijving van een gastouder in het register buitenlandse kinderopvang een apart aanvraagformulier opgesteld.

Daarnaast is van de gelegenheid gebruik gemaakt om een aantal verduidelijkingen in het formulier en de toelichting aan te brengen, onder andere door de volgorde van vraagstelling en de lay-out aan te passen.

BIJLAGEN

Aanvraagformulier voor opname van een kinderopvangvoorziening in het register buitenlandse kinderopvang

Toelichting bij Aanvraagformulier voor opname van een kinderopvangvoorziening in het register buitenlandse kinderopvang

Naar boven