Kennisgeving omgevingsvergunning Jongerenhuisvesting Bijlmerdreef/Dolingadreef en besluit Hogere waarden Wet geluidhinder.

Logo Amsterdam

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amsterdam maakt bekend dat zij op 5 augustus 2016 in het kader van de WABO een omgevingsvergunning heeft verleend voor:

het oprichten van een woongebouw met 595 woningen voor jongerenhuisvesting met ondersteunende voorzieningen inclusief horeca en bijbehorende parkeervoorzieningen; terrein ter hoogte van Frissenstein 78 (kruising Bijlmerdreef/Dolingadreef) te Amsterdam ; ( OLOnr . 1979233 )

Voor de bouw van de woningen heeft het College burgemeester en wethouders tevens hogere grenswaarden van de voorkeursgrenswaarden als bedoeld in de W et Geluidhinder vastgesteld ;

tevens is besloten geen exploitatieplan ex artikel 6.12, lid 1 van de Wet op de ruimtelijke ordening vast te stellen.

De omgevingsvergunning (OLOnr. 1979233) en het besluit vaststelling hogere waarden en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 12 augustus 2016 gedurende zes weken ter inzage in:

• Stadsdeelkantoor Zuidoost, Anton de Komplein 150, Voor het inzien van de stukken kunt u een afspraak maken via 14020.

Een digitale versie van de omgevingsvergunning is te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl (zoek daarbij op “ID”: NL.IMRO.0363.T1604PBSTD-VG01) en is tevens te vinden op de website van het stadsdeel Zuidoost. (https://www.amsterdam.nl/f-buurt/)

Tegen dit besluit kan op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd een beroepsschrift worden ingediend bij de Rechtbank Amsterdam. Beroep is alleen mogelijk voor belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit, of aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dat niet hebben gedaan.

Op het besluit is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet (Chw) van toepassing. Dit heeft onder meer tot gevolg dat de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen, een beroep niet ontvankelijk wordt verklaard indien binnen de beroepstermijn geen beroepsgronden zijn ingediend en de beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Dit betekent onder andere dat het indienen van een zogenaamd “pro forma” beroepschrift niet mogelijk is. Geef in het beroepschrift aan dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Het beroep moet worden ingediend bij de Rechtbank Amsterdam, sector Bestuursrecht, Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam. Beroepschriften moeten ondertekend zijn en ten minste de volgende gegevens bevatten: naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep gericht is, en de gronden van het beroep. Een kopie van het bestreden besluit moet worden meegestuurd.

Amsterdam, 11 augustus 2016

College burgemeester en wethouders,

mr. A.H.P. van Gils

Secretaris

mr. E.E. van der Laan

Burgemeester

Naar boven