BEKENDMAKING ONTWERPBESTEMMINGSPLAN LANDELIJK GEBIED 2016

Logo Alblasserdam

GEMEENTE ALBLASSERDAM

Burgemeester en wethouders van Alblasserdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke

ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van 11 augustus 2016 gedurende zes weken, het ontwerp van het bestemmingsplan “Landelijk Gebied Alblasserdam" ter inzage ligt.

Het plangebied beslaat het landelijk gebied van de gemeente Alblasserdam en strekt zich uit langs de noord- en noordoostkant van het gemeentelijk grondgebied. De begrenzing volgt grofweg de Molenkade, het water van het Nieuwe Waterschap en het Groote en Achterwaterschap, de gemeente grens, de Nederwaard en de randen van de kern Alblasserdam. Naast dit aaneengesloten gebied, ligt ook een afzonderlijke strook langs de Alblas – aan de Vinkenpolderweg – in het plangebied. Doel van het bestemmingsplan is om het bestemmingsplan dat in 2007 is vastgesteld, te actualiseren.

Plan t er inzage

Het ontwerp van het bestemmingsplan ligt met ingang van 11 augustus 2016 voor de duur van zes weken voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis (gedurende de openingstijden). Het ontwerpplan en de bijbehorende stukken zijn ook digitaal in te zien en te downloaden op www.alblasserdam.nl en via de site www.ruimtelijkeplannen.nl (plan idn: NL.IMRO.0482.BPlandgebied092-ON01).

Zienswijzen

Binnen genoemde termijn kan een ieder zijn of haar zienswijze over het ontwerpplan schriftelijk kenbaar maken bij de gemeenteraad (Postbus 2, 2950 AA, Alblasserdam). Ook het indienen van een mondelinge reactie is mogelijk. Hiervoor dient tijdig, bij voorkeur uiterlijk een week voor het einde van de ter inzage ligging, een telefonische afspraak te worden gemaakt met de afdeling RMO, cluster RO van de gemeente Alblasserdam (tel. 14-078).

Nadere informatie over het ontwerpbestemmingsplan kan worden gekregen op de genoemde afdeling in het gemeentehuis. Indien u niet in de gelegenheid bent tijdens de openingsuren het plan in te zien, kan na telefonische afspraak een ander tijdstip worden bepaald.

10 augustus 2016

Naar boven