Bekendmaking ontwerp-bestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere waarden Wetenschappersbuurt

Logo Schiedam

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van 11 augustus 2016 tot 23 september 2016 het ontwerp-bestemmingsplan ‘Wetenschappersbuurt’ (NL.IMRO.0606.BP0030.0002) en het ontwerpbesluit hogere waarden ‘Wetenschappersbuurt’ voor een ieder ter inzage ligt.

Aanleiding

In 2014 is een intentieovereenkomst gesloten over het ontwikkelen van nieuwe huur- en koopwoningen in de Wetenschappersbuurt. Naar aanleiding hiervan is, met inspraak uit de buurt, een gebiedsvisie opgesteld waarin de herstructurering van deze buurt omschreven is. De herstructurering is zodanig dat 312, veelal gestapelde, woningen plaats zullen maken voor 148 voornamelijk grondgebonden woningen. Het bestemmingsplan biedt de ruimtelijke en juridische kaders om de gewenste herontwikkeling planologisch mogelijk te maken.

Plangebied

Het plangebied betreft de Wetenschappersbuurt, het noordoostelijke kwadrant van de wijk Oost dat aan de oostzijde grenst aan de Rotterdamse buurt Oud-Mathenesse. Het plangebied wordt omsloten door de Horvathweg, Hogenbanweg, Lorentzlaan en Fahrenheitstraat.

Ter inzage

Het ontwerp-bestemmingsplan, het ontwerpbesluit hogere waarden en de ander op de zaak betrekking hebbende stukken, liggen vanaf 11 augustus 2016 gedurende 6 weken ter inzage bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het Stadskantoor, Stadserf 1 te Schiedam. Het KCC is op afspraak geopend op maandag en vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur, op dinsdag van 08.30 tot 12.30 uur en op woensdag en donderdag van 08.30 tot 20.00 uur. Het ontwerp-bestemmingsplan is digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en via de website van de gemeente Schiedam (http://schiedam.nl/Def/Schiedam/Gemeente/Ruimtelijke-plannen.html).

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen tegen het ontwerp-bestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden kenbaar maken bij de Gemeenteraad, t.a.v. Teamleider Ruimtelijke Ontwikkeling en Beleid, postbus 1501, 3100 EA te Schiedam. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu van het KCC.

Vragen en opmerkingen

Voor vragen of opmerkingen over het ontwerp-bestemmingsplan en de verdere procedure kunt u via telefoonnummer 14010 contact opnemen met de heer M.J. Kap, juridisch beleidsadviseur of een mail sturen naar m.kap@schiedam.nl

 

Naar boven