Bekendmaking vastgestelde bestemmingsplannen

Logo Gemert-Bakel

Burgemeester en wethouders van Gemert-Bakel maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8. lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 14 juli 2016 de volgende bestemmingsplannen gewijzigd heeft vastgesteld:

  • 1.

    Gemert-Bakel Stedelijke gebieden, april 2016 (partiële herziening);

  • 2.

    Gemert-Bakel Stedelijke gebieden, herziening locatie Vicaris van der Asdonckstraat 2016 (partiële herziening).

Ad. 1. Gemert-Bakel Stedelijke gebieden, april 2016 (partiële herziening) :

Dit bestemmingsplan regelt de volgende ontwikkelingen binnen de komplannen:

  • a.

    Kerkeind 31 in Milheeze: de eigenaren van Kerkeind 31 in Milheeze hebben een verzoek ingediend om dit kavel te splitsen voor de realisatie van twee onder een kap woning in plaats van een vrijstaande woning;

  • b.

    Doonheide 4 in Gemert: de eigenaar van het perceel Doonheide 4 in Gemert heeft verzocht om medewerking te verlenen aan de omvorming van één vrijstaande woning naar een twee onder een kap woning;

  • c.

    herbestemming van vier reststroken naar ‘Wonen’: de betrokken reststroken grenzen aan de percelen van Akkerroosstraat 18 in Bakel; Arthur van Schendelstraat 24 in Gemert; De Hilt 22 in Bakel en Kersedriessen 11 in Bakel.

Ad. 2. Gemert-Bakel Stedelijke gebieden, herziening locatie Vicaris van der Asdonckstraat 2016 (partiële herziening) :

In samenwerking met Goed Wonen is ten behoeve van het terrein aan de Vicaris van der Asdonckstraat 29 in Gemert een bestemmingsplan voorbereid. Het plan betreft een ontwikkeling van een 1e lijnsgezondheidscentrum inclusief  4 groepswoningen voor  28 bewoners én (in de toekomst) de realisatie van 25 woningen.

Stukken inzien

De bestemmingsplannen met bijbehorende stukken liggen met ingang van 15 augustus 2016 gedurende zes weken ter inzage. Maak een afspraak als u de plannen in het gemeentehuis wilt inzien. U kunt de stukken digitaal inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroepsmogelijkheid

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend, kunnen gedurende de termijn van ter inzage legging (beroepstermijn) tegen voornoemd besluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Voor zo ver de gemeenteraad bij de vaststelling wijzigingen heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerp, kan iedere belanghebbende hiertegen binnen genoemde termijn schriftelijk beroep instellen bij genoemde Afdeling. Het beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Het indienen van een beroep schorst de werking van het vaststellingsbesluit niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende genoemde termijn eveneens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel voor het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking na afloop van de beroepstermijn tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

Crisis- en herstelwet

Op het besluit tot het vaststellen van het bestemmingsplan “Gemert-Bakel Stedelijke gebieden, herziening locatie Vicaris van der Asdonckstraat 2016” is de Crisis- en herstelwet van toepassing. De Crisis- en herstelwet is te raadplegen op www.wetten.overheid.nl. Dit betekent onder meer dat u in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden u aanvoert. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden worden aangevoerd.

Gemert, 10 augustus 2016

Naar boven