Gemeente Maastricht, vaststelling bestemmingsplan Tapijn.

Logo Maastricht

 

Burgemeester en wethouders van Maastricht maken bekend dat het bestemmingsplan “Tapijn” is vastgesteld bij besluit van de raad der gemeente Maastricht d.d. 28 juni 2016. Ten opzichte van het ontwerp hebben wijzigingen plaatsgevonden. Er is geen exploitatieplan vastgesteld. Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

 

Essentie van de wijzigingen;

• Het plan is ten opzichte van het ontwerp aangepast met wijzigingen die voortvloeien uit de beantwoording van zienswijzen in de “Nota beantwoording zienswijzen ontwerp-bestemmingsplan Tapijn’.

• Tevens hebben een aantal ambtshalve wijzigingen plaatsgevonden:

- Aanpassing van één op de verbeelding aangegeven ‘bouwvlak’;

- Aanpassing van de begrenzing van de op de verbeelding aangeduide ‘specifieke bouwaanduiding – ondergronds bouwen’ en de op de verbeelding aangeduide ‘specifieke vorm van waarde – beschermd stadsgezicht’;

- Het toevoegen in artikel 3 lid 4 van de regels van een afwijkingsbevoegdheid voor burgemeester en wethouders om toe te staan dat maximaal 250 m2 vloeroppervlak wordt gebruikt ten behoeve van de tijdelijke huisvesting (max. 1 jaar) van gastdocenten;

- Het toevoegen van een paragraaf over stikstofdepositie in hoofdstuk 4 van de toelichting.

Daarnaast hebben enkele tekstuele- en technische aanpassingen plaatsgevonden.Voor een compleet overzicht verwijzen wij u naar het raadsvoorstel- en besluit.

 

Ter inzage legging en digitaal beschikbaar stellen:

Met ingang van 12 augustus 2016 liggen het vaststellingsbesluit met de bijbehorende stukken ter inzage aan het gemeenteloket, Mosae Forum 10, Maastricht.

Het digitale plan is te raadplegen op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0935.bpTapijn-vg01

De bronbestanden zijn beschikbaar via:http://ruimtelijkeplannen.maastricht.nl/manifest.html

Daarnaast is het bestemmingsplan te raadplegen op de gemeentelijke website:www.gemeentemaastricht.nl/ruimtelijkeplannen

 

Beroepsmogelijkheid

Binnen de termijn van ter inzage legging kunnen uitsluitend belanghebbenden beroep instellen die:

- tijdig hun zienswijzen bij de gemeenteraad hebben kenbaar gemaakt;

- redelijkerwijs niet kunnen worden verweten dat zij niet tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

- bedenkingen hebben tegen de wijzigingen, welke bij de vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht.

U kunt uw beroepschrift voorzien van naam en adres van de indiener, de dagtekening, ondertekening en een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep, op drie manieren indienen:

- Per post gericht aan de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage;

- digitaal toesturen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ ;

- Per fax 070-3651380.

 

Omdat de Crisis- en herstelwet van toepassing is dient u in het beroepschrift gemotiveerd aan te geven welke beroepsgronden worden aangevoerd. Het is niet mogelijk om na het sluiten van de beroepstermijn nog nieuwe beroepsgronden aan te voeren. Van de indiener van een beroepschrift wordt griffierecht geheven.

 

Inwerkingtreding

De dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, treedt het bestemmingsplan in werking, tenzijbinnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Dan treedt het besluit niet in werking totdat op dat verzoek is beslist.

 

Maastricht, 11 augustus 2016

Burgemeester en wethouders van Maastricht,

Namens deze:

P.J.Buijtels, secretaris J.M. Penn-te Strake, burgemeester

Naar boven