Bestemmingsplan ’Partiële herziening bestemmingsplan Kranenburg-Stadspark - de drafbaan en De Kring’

Logo Groningen

De gemeenteraad heeft op 29 juni 2016 het bestemmingsplan ‘Partiële herziening bestemmingsplan Kranenburg-Stadspark - de drafbaan en De Kring’ vastgesteld. Dit bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied dat globaal wordt begrensd door twee locaties aan de westzijde van de stad; het betreft woonwagenlocatie De Kring en de drafbaan. Woonwagenlocatie De Kring bevindt zich ten westen van het Stadspark tussen woonwijk De Buitenhof en Hoogkerk, de drafbaan ligt in het Stadspark nabij de A7 en de westelijke ringweg. De inzet van dit plan is een adequate regeling te geven voor evenementen op de drafbaan in het Stadspark en voor bijbehorende bouwwerken bij woonwagens op de locatie De Kring.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad wijzigingen in het plan aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat van 18 februari tot en met 30 maart 2016 ter inzage heeft gelegen. Het betreft de volgende wijzigingen.

  • De geluidnorm voor categorie-1-evenementen is verlaagd en voor categorie-2- en 3-evenementen gemotiveerd en verscherpt; de definitie van ‘dance-evenement’ is toegevoegd en de strengere regeling voor dance-evenementen is toegelicht (artikel 1 en toelichting).

  • Een uitzondering is opgenomen:

    - voor de eindtijden van het Bevrijdingsfestival, Koningsdag en het Gronings Ontzet;

    - op de algemene regel inzake de rustperiode van minimaal twee weken tussen dance-evenementen betreffende de periode tussen de viering van Koningsdag en de viering van Bevrijdingsdag en

    - voor de maximaal toegestane duur van een dance-evenement bij de viering van Koningsdag; deze wordt 3 uur langer, de toegestane eindtijden blijven gelijk (artikel 2).

  • Het tijdelijk incidenteel toestaan van verhoging van de geluidnorm met 5 dB(A)/5dB(C) voor categorie-3-evenementen is gemotiveerd (toelichting).

  • De maximale geluidsituatie is voor wat betreft de afbeeldingen verduidelijkt (toelichting en bijlage).

Voorts zijn enkele ondergeschikte, niet-inhoudelijke wijzigingen opgenomen (technisch en tekstueel).

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met de daarop betrekking hebbende stukken met ingang van 11 augustus t/m 21 september 2016 ter inzage bij het gemeentelijk Loket Bouwen en Wonen, Harm Buiterplein 1, op werkdagen van 9.00 uur tot 13.00 uur, van 14.00 tot 17.00 uur uitsluitend op afspraak. Exemplaren van het vastgestelde bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken zijn op

aanvraag tegen betaling op bovenvermeld adres verkrijgbaar.

U kunt het bestemmingsplan ook inzien op gemeente.groningen.nl/projecten-en-bestemmingsplannen. U komt bij de pdf-bestanden (‘papieren versie’) van het plan door aanklikken van het bestemmingsplan onder ‘Actuele bestemmingsplannen’. U kunt hier tevens doorklikken naar de digitale bestemmingsplankaart. Het identificatienummer is NL.IMRO.0014.BP551DrafbnStadspa-vg01.

Deze kaart vindt u ook op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

De digitale planbestanden zijn te vinden op plannen.groningen.nl/ro-online/plannen.

Met ingang van 11 augustus tot en met 21 september 2016 kan een belanghebbende beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen. Een beroep wordt ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep tegen de vaststelling van het bestemmingsplan kan uitsluitend worden ingesteld door een belanghebbende:

  • -

    die tijdig bij de gemeenteraad zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht;

  • -

    aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht;

  • -

    die bezwaar heeft tegen de wijzigingen, die bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan zijn aangebracht.

Wie tijdig beroep heeft ingesteld kan ook om een voorlopige voorziening verzoeken. Indien dit verzoek gedurende de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de werking van het bestemmingsplan op totdat op het verzoek is beslist. Het beroepschrift dient te worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage; het verzoek om voorlopige voorziening aan de voorzitter van deze Afdeling, onder hetzelfde adres.

Gemeente Groningen, 10 augustus 2016

Naar boven