ONTWERPBESTEMMINGSPLAN “SPOORONDERDOORGANGEN NIEUWEWEG NOORD - VOORPOORT”

Logo Veenendaal

Burgemeester en wethouders van de gemeente Veenendaal maken bekend dat met ingang van 28 januari 2016 het ontwerp bestemmingsplan “Spooronderdoorgangen Nieuweweg Noord – Voorpoort” ter inzage ligt.

Waar gaat het bestemmingsplan over?

Het ontwerp bestemmingsplan “Spooronderdoorgangen Nieuweweg Noord – Voorpoort” voorziet in een ruimtelijke juridische regeling voor het realiseren van 2 onderdoorgangen onder het spoor Arnhem-Utrecht. De onderdoorgang ter plaatse van de Nieuweweg-noord is bedoeld voor langzaam verkeer. Aan de Heiveldweg komt er een onderdoorgang voor autoverkeer. Deze spooronderdoorgang brengt een verbinding tot stand tussen Voorpoort (op het bedrijventerrein De Batterijen) en de Klompersteeg.

Wijzigingen in het ontwerp bestemmingsplan

Bij het ontwerp bestemmingsplan zijn er wijzigingen in het plan verwerkt naar aanleiding van enkele inspraakreacties tegen het voorontwerpbestemmingsplan. De commentaarnota waarin een deel van de wijzigingen zijn opgenomen maakt onderdeel uit van het ontwerp bestemmingsplan. Daarnaast zijn er ook ambtelijke wijzigingen in het plan aangebracht om het plan te optimalieren.

Kort samengevat zijn de volgende wijzigingen aangebracht:

  • Toevoeging van de voorlopige bestemming Verkeer. Dit gaat om bestemming Verkeer, die nodig is om de werkterreinen te realiseren. De maximale duur van deze bestemming is 5 jaar. Na 5 jaar wordt deze voorlopige bestemming gewijzigd in de oorspronkelijke bestemming;

  • Toevoeging dubbel bestemming Archeologische waarde ter hoogte van de spooronderdoorgang Voorpoort;

  • Uitbreiding verkeersbestemming ten behoeve van een keervoorziening aan de Klompersteeg;

  • Gewijzigd tracé van de gasleiding binnen het plangebied.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijlagen ligt met ingang van donderdag 28 januari 2016 gedurende 6 weken (dus tot en met 9 maart 2016) ter inzage in het gemeentehuis bij het Omgevingsloket, Raadhuisplein 1 te Veenendaal. Deze balie is op de volgende tijden geopend:

  • maandag van 17.00 – 20.00 uur;

  • dinsdag, woensdag en vrijdag van 09.00 tot 13.00 uur en

  • donderdag van 09.00 tot 20.00 uur.

Website

Op de website www.ruimtelijkeplannen.nl kunt u het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken inzien.

Deze publicatie is ook online geplaatst in de Staatscourant en het Gemeenteblad d.d. 27 januari 2016. In deze publicaties vindt u rechtstreekse links naar het bestemmingsplan.

Via de zoekpagina https://zoek.officielebekendmakingen.nl kunt u deze publicaties terugvinden.

Reageren

Tot en met 9 maart 2016 kunnen belanghebbenden zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan bij voorkeur schriftelijk, maar ook mondeling indienen.

Schriftelijk

Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar de raad van de gemeente Veenendaal, postbus 1100, 3900 BC Veenendaal.

Mondeling

Voor het mondeling indienen van uw zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer B. Dijkman Dulkes van de afdeling Wonen en Leven, telefoonnummer (0318) 538 538.

M eer informatie

Als u nog vragen heeft over de procedure of het plan kunt u contact opnemen met de heer B. Dijkman van de afdeling Wonen en Leven, telefoonnummer (0318) 538 538.

Naar boven