Ontwerpbestemmingsplan Velmolen oost fase 3, concept Beeldkwaliteitplan Velmolen oost, ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarden

Logo Uden

College van gemeente Uden

3 augustus 2016, nr. 2016-161

 

 

Het College van burgemeester en wethouders van Uden maakt bekend, dat met ingang van donderdag

4 augustus 2016 gedurende 6 weken het ontwerpbestemmingsplan ‘Velmolen oost fase 3’, het beeldkwaliteitplan Velmolen oost en het ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarden ter inzage liggen.

 

Het ontwerpbestemmingsplan biedt een juridisch-planologisch kader voor de afronding van de woningbouw in Velmolen oost. Het plangebied is een momenteel braakliggend terrein, gelegen tussen de Lippstadtsingel, Boekelsedijk, Morgenweg en de Muntmeester. In het plangebied is er ruimte voor particuliere woningbouw, er worden 60 huurwoningen ontwikkeld, 34 tijdelijke huurwoningen en er zijn enkele bestaande woningen opgenomen in het bestemmingsplan.

 

Het beeldkwaliteitplan biedt het kader waarmee wordt gestuurd op stedenbouwkundige kwaliteit. Het beeldkwaliteitplan vervangt voor dit plangebied het verouderde beeldkwaliteitplan uit 2008 en zal deel uit gaan maken van de Welstandsnota.

 

Het bestemmingsplan maakt een ontheffing inzake hogere grenswaarden, als bedoeld in de Wet geluidhinder, noodzakelijk vanwege wegverkeerslawaai. Het ontwerpbesluit hogere grenswaarden stelt voor toekomstige woningen waarbij de geluidsbelasting is gelegen tussen de voorkeursbelasting en de maximale belasting een hogere waarde vast. De hoogst toelaatbare belasting wordt nergens overschreden.

 

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan, concept beeldkwaliteitplan en ontwerpbesluit hogere grenswaarden zijn digitaal te raadplegen via de website van de gemeente Uden, via www.uden.nl, onder ‘inwoners en ondernemers’, ‘bouwen en verbouwen’, ‘bestemmingsplannen’, ‘overzicht bestemmingsplannen’. Ook is het ontwerpbestemmingsplan te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. Mocht u een papieren versie van de stukken willen inzien, kunt u zich melden bij de balie van het gemeentehuis (Markt 145 te Uden).

 

Indienen zienswijze en inspraakreactie

Tot en met 14 september 2016 kan een ieder, naar keuze mondeling of schriftelijk, een zienswijze indienen met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan en/of een inspraakreactie indienen met betrekking tot het concept beeldkwaliteitplan. De zienswijzen en/of inspraakreacties moeten worden gericht aan de Gemeenteraad, Postbus 83, 5400 AB Uden,onder vermelding van zaaknummer D00094154. Neem voor het indienen van een mondelinge zienswijze contact op met het secretariaat van de afdeling Ruimte. Tegen het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere grenswaarden kunnen belanghebbenden bij het college van burgemeester en wethouders een zienswijze indienen, op het hiervoor genoemde adres en onder vermelding van het hiervoor genoemde zaaknummer.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat ruimte, bereikbaar op telefoonnummer 0413-281160.

 

 

 

Uden, 3 augustus 2016.

Burgemeester en wethouders van Uden

de secretaris de burgemeester

mr. J.M. Smarius drs. H.A.G. Hellegers

Naar boven