TER INZAGE LEGGING Ontwerpbestemmingsplan Mijnsherenweg 2

Logo Uithoorn

Burgemeester en wethouders van Uithoorn maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Mijnsherenweg 2 met identificatiecode NL.IMRO.0451.BPMijnsh2-OW01 met ingang van 29 januari 2016 gedurende zes weken ter inzage ligt.

Toelichting

De aanleiding voor het opstellen van het bestemmingsplan Mijnsherenweg 2 is het ingediende initiatief om de bedrijfswoning op het perceel Mijnsherenweg 2 om te zetten naar een burgerwoning. In het bestemmingsplan Landelijk Gebied - Glastuinbouwgebied is hiervoor de regeling plattelandswoningen opgenomen. Echter niet iedere bedrijfswoning komt voor deze regeling in aanmerking, zoals ook de bedrijfswoning op het perceel van Mijnsherenweg 2. Bij het vaststellen van het bestemmingsplan is aangeven dat voor deze uitzonderingsgevallen gekeken wordt naar een passende oplossing. Voor Mijnsherenweg 2 is gezien de unieke locatie gekozen om het perceel om te zetten naar een woonbestemming. Zodoende is voor het perceel Mijnsherenweg 2 een bestemmingsplanprocedure opgestart.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan Mijnsherenweg 2 ligt vanaf vrijdag 29 januari 2016 tot en met donderdag 10 maart 2016 ter inzage. Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal te raadplegen op http://www.ruimtelijkeplannen.nl.

Daarnaast ligt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage in het gemeentelijk informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis gedurende de openingstijden van het gemeentehuis.

Indienen zienswijze

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kan een ieder zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken aan de gemeenteraad van de gemeente Uithoorn, postbus 8, 1420 AA Uithoorn. De gemeenteraad zal met inachtneming van eventuele zienswijzen, een beslissing nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Uithoorn, 27 januari 2016

Naar boven