Wijzigingsbesluit Belastingen op milieugrondslag

21 januari 2016

nr. BLKB2016/16M

Belastingdienst/Directie Vaktechniek Belastingen

De Staatssecretaris van Financiën heeft het volgende besloten.

Dit besluit wijzigt het besluit van 3 april 2015, nr. BLKB2015/370M. De wijziging betreft de uitbreiding van de goedkeuring voor de toepassing van het verlaagde tarief voor de energiebelasting bij financial leasing met situaties waarbij sprake is van erfpacht.

ARTIKEL I

Het besluit van 3 april 2015, nr. BLKB2015/370M, wordt als volgt gewijzigd:

A

Aan onderdeel 1. Inleiding wordt een alinea toegevoegd, luidende:

Dit besluit werd gewijzigd bij besluit van 21 januari 2016, nr. BLKB2016/16M. De wijziging betrof de uitbreiding van de goedkeuring voor de toepassing van het verlaagde tarief voor de energiebelasting bij financial leasing met situaties waarbij sprake is van erfpacht (onderdeel 4.3.1.).

B

De titel van onderdeel 4.3.1. komt te luiden:

  • 4.3.1. Financial leasing en erfpacht

C

In onderdeel 4.3.1 wordt vóór de laatste alinea de volgende alinea toegevoegd:

Ik keur voorts goed, dat hetgeen hiervoor is vermeld met betrekking tot installaties die zijn verkregen krachtens een overeenkomst van financial lease, voor zover mogelijk op overeenkomstige wijze wordt toegepast op installaties die door de coöperatie krachtens erfpacht worden gehouden en gebruikt.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 januari 2016.

Dit besluit wordt in de Staatscourant gepubliceerd.

Den Haag, 21 januari 2016

De Staatssecretaris van Financiën, namens deze, J. de Blieck Lid van het managementteam Belastingdienst

TOELICHTING

Artikel I, onderdeel A, voegt een nieuwe alinea toe aan onderdeel 1. Inleiding om de in dit besluit opgenomen wijziging toe te lichten.

Artikel I, onderdelen B en C, brengen een wijziging aan in onderdeel 4.3.1. van het besluit van 3 april 2015, nr. BLKB2015/370M. In dit onderdeel is een goedkeuring opgenomen voor de toepassing van het verlaagde tarief in de energiebelasting voor door coöperaties op duurzame wijze opgewekte elektriciteit. De goedkeuring houdt in dat een productie-installatie onder voorwaarden geacht kan worden juridisch eigendom van de coöperatie te zijn als de coöperatie de installatie heeft verkregen krachtens een overeenkomst van financial lease. Met deze wijziging kan de goedkeuring ook gelden voor installaties die krachtens erfpacht door de coöperatie worden gehouden en gebruikt.

Artikel II regelt de datum van inwerkingtreding van deze wijziging. Deze datum wordt gesteld op 1 januari 2016. Dit besluit is na de inwerkingtreding terstond uitgewerkt en bevat daarom geen vervalbepaling.

De Staatssecretaris van Financiën, namens deze, J. de Blieck Lid van het managementteam Belastingdienst

Naar boven