Vastgesteld bestemmingsplan “Buitengebied 2015” inclusief PlanMER

Logo Noordwijkerhout

Burgemeester en wethouders van Noordwijkerhout maken, ingevolge artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat vanaf woensdag 3 augustus 2016 het door de raad vastgestelde bestemmingsplan “Buitengebied 2015” inclusief het planMER (milieueffectrapport) met de daarbij behorende aanvulling en toetsingsadvies van de Commissie voor de milieueffectrapportage (milieueffectrapport), gedurende zes weken voor iedereen ter inzage ligt.

Inzien plan

De digitale versie van het bestemmingsplan inclusief het planMER kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. onder identificatie: NL.IMRO.0576.BP201400028-0003 of via de link op de website van de gemeente Noordwijkerhout onder (Ver)bouwen, klikken op Bestemmingsplannen en op de link Buitengebied 2015 (projectwebsite).

Het bestemmingsplan en het planMER liggen ook ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis aan de Herenweg 4 te Noordwijkerhout.

Aanleiding

De gemeente Noordwijkerhout herziet het geldende bestemmingplan voor het buitengebied inclusief eerdere herzieningen en wijzigingen tot één actueel en digitaal bestemmingsplan voor het buitengebied van de gemeente. De gemeente besloot daartoe, omdat zij op grond van de Wet ruimtelijke ordening, over een actueel en digitaal bestemmingsplan dient te beschikken. Het geldende bestemmingsplan Buitengebied is in 2005 vastgesteld en in april 2007 onherroepelijk geworden. Dit plan dient dan medio 2017 geactualiseerd te zijn om te voldoen aan de eisen van de Wet ruimtelijke ordening. Gezien de wettelijke eisen en de huidige ontwikkelingen in de gemeente, is de actualisering en digitalisering van voornoemd bestemmingsplan noodzakelijk.

Doelstelling

Het doel van dit nieuwe bestemmingsplan is te komen tot een actueel, digitaal en in hoofdzaak beherend/conserverend bestemmingsplan voor het buitengebied.

Een beherend/conserverend bestemmingsplan betekent dat het plan een actuele planologische regeling van de bestaande situatie bevat. Bestaande rechten en plichten uit het bestemmingsplan (Buitengebied 2005) worden zoveel mogelijk overgenomen en waar nodig aangepast aan de eisen en wensen van deze tijd.

Plangebied

Het gebied van het bestemmingsplan Buitengebied betreft het gehele grondgebied van de gemeente met uitzondering van de kernen De Zilk, Noordwijkerhout, bedrijventerrein ’s-Gravendam, Delfweg, het recreatiegebied Oosterduinsemeer, het voormalige Sancta Maria/Bavo, de landgoederen Dyck en Burch en Oud Leeuwenhorst. Het recreatieterrein Duinschoten, Dunimar maken wel onderdeel uit van het plangebied, evenals het Landgoed Leeuwenhorst en de bestaande natuurgebieden.

Fase ontwerp

Vanaf woensdag 25 november 2015tot en met dinsdag 5 januari 2016 lag het ontwerpbestemmingsplan “Buitengebied 2015” en het ontwerp planMER voor iedereen ter inzage. Gedurende deze termijn bestond voor iedereen de gelegenheid om schriftelijk of mondeling een zienswijze of zienswijzen over de ontwerpen kenbaar te maken.

Ten aanzien van het ontwerp zijn binnen de gestelde periode zienswijzen binnengekomen. De zienswijzen zijn na het aflopen van de termijn in een Nota beantwoording zienswijzen samengevat en voorzien van een gemeentelijk antwoord.

Ter inzage termijn

Het vastgestelde bestemmingsplan en de daarbij behorende documenten liggen vanaf woensdag 3 augustus 2016 voor een periode van 6 weken, tot en met 14 september 2016, gedurende openingstijden voor iedereen ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis. Het bestemmingsplan “Buitengebied 2015” is digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit van de gemeenteraad inzake de vaststelling van het bestemmingsplan beroep in worden gesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan, dan wel door een belanghebbende aan wie niet verweten kan worden dat hij/zij niet tijdig een zienswijze ingediend heeft.

Indien beroep is ingesteld, kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak.

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Noordwijkerhout, 2 augustus 2016.

Naar boven