GEMEENTE EDE - VOORRANGSKRUISPUNT - HOENDERLOSEWEG OTTERLO

Logo Ede

registratienummer 848050

Het college van burgemeester en wethouders

Overwegingen ten aanzien van het besluit

overwegende dat:

de Hoenderloseweg is een weg is zoals bedoeld in artikel 1 lid 1 onder b van de Wegenverkeerswet 1994;

de Hoenderloseweg een openbare weg is die ligt buiten de bebouwde kom van Otterlo;

de Hoenderloseweg  in eigendom, beheer en onderhoud is bij de gemeente Ede;

de Hoenderloseweg een erftoegangsweg is buiten de bebouwde kom met een 60 km/uur regime.

overwegende dat,

het nieuw gerealiseerde sportpark Kastanjebos ontsluit op de Hoenderloseweg;

aan de westzijde van de Hoenderloseweg een onverplicht fietspad wordt aangelegd;

dat fietsers van het fietspad naar het sportpark de Hoenderloseweg dienen over te steken;

de verkeersintensiteiten op de Hoenderloseweg toenemen als gevolg van ruimtelijke ontwikkelingen:

opening sportpark Kastanjebos;realisatie van woningbouw op het voormalige sportpark. in combinatie met de toename van de verkeersintensiteit er behoefte is aan een veilige en comfortabele fietsoversteekvoorziening;  om hoge snelheden van het autoverkeer ter hoogte van de fietsoversteek een plateau wordt aangelegd; de aanleg van een plateau ter hoogte van de uitrit van het sportpark tot een onduidelijke voorrangssituatie kan leiden; het daarom wenselijk is de volgende verkeersmaatregel in te stellen:instellen van een voorrangsregeling ter hoogte van de toegangsweg naar het sportpark Kastanjebos;  overwegende dat,om de verkeersveiligheid op de weg te verzekeren, het beschermen van weggebruikers en passagiers en het in standhouden van de weg, het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan en het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade, het noodzakelijk is om overeenkomstig bijgevoegde tekening bovengenoemde verkeersmaatregelen in te stellen; voorts overwegende dat:overeenkomstig het gestelde in artikel 24 BABW is overleg gevoerd met de korpschef van politie, in deze diens gemandateerde, en deze positief heeft geadviseerd; de maatregelen worden ingesteld overeenkomstig de bijgevoegde tekening. mede gelet op het bepaalde in:hoofdstuk I artikel 2 en hoofdstuk II paragraaf 2 van de Wegenverkeerswet 1994;de paragrafen 6 en 7 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer;

BESLUIT

I. overeenkomstig bijgevoegde tekening de volgende verkeersmaatregelen in te stellen:

- het kruispunt Hoenderloseweg en toegangsweg naar het sportpark Kastanjebos aanwijzen als voorrangskruising buiten de bebouwde kom door het plaatsen van borden B06 en B04 uit bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens (RVV 1990).

 

II. afschrift te zenden aan:

- de korpschef van politie Oost-Nederland;

- de brandweercommandant van Ede.

Ede 28 juli 2016

Burgemeester en wethouders,

Namens deze,

Harriette Campen

afdelingshoofd afdeling Beleid Infrastructuur en Milieu

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Wij adviseren u om eerst contact op te nemen met een van de behandelende ambtenaren van de Gemeente Ede. Voor uitleg van het besluit kunt u contact opnemen met Rikkert Snitselaar of Kevin Jacobs op 14 0318.

Bezwaar maakt u binnen 6 weken na de verzenddatum van dit besluit. U doet dit door het formulier bezwaarschrift in te vullen op www.ede.nl/bezwaarmaken onder het tabblad aanvragen. U mag ook een brief sturen. Als u de brief stuur, wilt u dan de volgende punten vermelden?

1. uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres; 2. de datum waarop u uw brief schrijft; 3. een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt; 4. het zaaknummer of voeg een kopie van het besluit bij; 5. uw handtekening.

Als u bezwaar maakt, blijft het besluit geldig totdat het bezwaar behandeld is. Na afloop van de bezwaarprocedure hoort u of het besluit wijzigt. Kunt u niet zo lang wachten? Dan kunt u de Rechtbank Gelderland om een voorlopige voorziening vragen. Als de rechtbank uw verzoek toewijst, dan worden de gevolgen van het besluit opgeschort. Meer informatie hierover vindt u op www.rechtspraak.nl.

Naar boven