Bekendmaking omgevingsvergunning verleggen toekomstige dijk Reevediep bij gemaal Kamperveen, Gebiedsontwikkeling IJsseldelta-Zuid/Reevediep (cluster 14)

Logo Overijssel

Burgemeester en wethouders van de gemeente Kampen hebben een besluit genomen op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) voor:

  • 1.

    het gedeeltelijk verleggen van de toekomstige, zuidelijke dijk van het Reevediep ter plaatse van het gemaal Kamperveen. Op deze locatie wordt de dijk circa 6,5 meter in noordelijke richting verlegd. Om deze dijkverlegging te kunnen realiseren is een omgevingsvergunning om af te wijken van het bestemmingsplan nodig. Voor de precieze locatie van het te verleggen dijkdeel wordt verwezen naar het besluit en de bijbehorende stukken.

 

Op de voorbereiding en bekendmaking van dit besluit is de provinciale coördinatieregeling van toepassing.

 

Het betreffende ontwerpbesluit heeft ter inzage gelegen voor het naar voren brengen van zienswijzen van donderdag 2 juni 2016 tot en met woensdag 13 juli 2016. In deze periode zijn geen zienswijzen over het betreffende ontwerpbesluit naar voren gebracht. Het besluit is ten opzichte van het ontwerpbesluit ongewijzigd vastgesteld.

 

Waar en wanneer kunt u het besluit inzien?

Het besluit en de bijbehorende stukken (inclusief de aanvraag) liggen van woensdag 3 augustus 2016 tot en met woensdag 14 september 2016 ter inzage op de volgende locaties:

  • 1.

    provinciehuis Overijssel, Luttenbergstraat 2 te Zwolle, geopend op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur;

  • 2.

    gemeentehuis Kampen, Burgemeester Berghuisplein 1 te Kampen, geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 8.30 uur tot 17.00 uur, woensdag tot 20.00 uur en vrijdag tot 16.00 uur.

 

Alle documenten zijn te raadplegen via www.ruimtevoorderivierijsseldelta.nl.

 

Hoe kunt u beroep instellen?

Binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd, te weten van donderdag 4 augustus 2016 tot en met woensdag 14 september 2016, kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Deze rechter beslist in enige instantie over de ingestelde beroepen.

Het instellen van beroep is mogelijk voor:

  • 1.

    belanghebbenden die tijdig hun zienswijze over het ontwerpbesluit naar voren hebben gebracht;

  • 2.

    belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij hierover geen zienswijze naar voren hebben gebracht;

belanghebbenden die het niet eens zijn met de wijzigingen die ten opzichte van het ontwerpbesluit zijn aangebracht in het definitieve besluit, ook wanneer zij geen zienswijze naar voren hebben gebracht.

 

Het ondertekende beroepschrift dient tenminste te bevatten:

  • 1.

    uw naam en adres;

  • 2.

    de dagtekening;

  • 3.

    een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht (zo mogelijk een kopie van het besluit bijvoegen);

een opgave van de redenen waarom u zich niet met het besluit kunt verenigen.

 

Crisis- en herstelwet

Afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet is van toepassing op het besluit. Voor het instellen van beroep betekent dit:

  • 1.

    dat de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen;

  • 2.

    dat het beroep niet-ontvankelijk wordt verklaard, indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend;

  • 3.

    dat beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

 

Inwerkingtreding en verzoek om voorlopige voorziening

Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Indien beroep is ingesteld, kan een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening, bijvoorbeeld een schorsing van het besluit.

Het verzoek om een voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Bij het verzoek moet een afschrift van het beroepschrift worden overgelegd.

 

Griffierecht

Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoekschrift om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

Meer informatie over de beroepsprocedure vindt u op de internetsite van de Raad van State: www.raadvanstate.nl.

 

Vragen 

Voor vragen en nadere informatie over het project en de procedure kunt u terecht bij de coördinator procedures IJsseldelta-Zuid van de provincie Overijssel, de heer J.J. van Burg, via telefoonnummer 06-20613270.

 

Zwolle, 28 juli 2016

Gedeputeerde Staten van Overijssel,

Namens deze:

drs. L.Folkertsma

Naar boven