Bestemmingsplan Homburg NoordBeesd (gemeente Geldermalsen) gewijzigd vastgesteld.

Logo Geldermalsen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Geldermalsen maken ingevolge artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van vrijdag 5 augustus 2016 het op 28 juni 2016 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan “Homburg Noord” ter inzage ligt.

Toelichting op de planstukken

Het plangebied van bestemmingsplan “Homburg Noord” omvat het terrein tussen de Parkweg en de A2, ten noorden van het bestaande bedrijventerrein bij de kern Beesd. De nieuwe oprit richting ’s-Hertogenbosch is de noordelijke grens van het plangebied.

Het bestemmingsplan biedt de mogelijkheid om het bestaande bedrijventerrein uit te breiden met 2,2 hectare en bevat een wijzigingsbevoegdheid voor nog eens 0,5 hectare. Het terrein is voornamelijk gericht op de lokale behoefte. Ook heeft het bestemmingsplan tot doel de verkeerstructuur op het bestaande bedrijventerrein te verbeteren, daarom is een mogelijkheid opgenomen om door middel van een nieuwe weg aan te sluiten op de wegenstructuur van het bestaande bedrijventerrein. Een beperkte verbreding van de greppel langs de Parkweg levert een bijdrage aan het robuuster maken van het waterbergingssysteem van Beesd.

Wijzigingen

De gewijzigde vaststelling heeft betrekking op de breedte van de A-watergang langs de Parkweg. De bestemming ‘Water’ wordt breder ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan en dit heeft beperkte gevolgen voor de exacte ligging van de bestemmingsvlakken ‘Bedrijventerrein’ en ‘Agrarisch’.

Raadplegen planstukken

De planstukken zijn digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0236.BSDhomburgnoord-VSG1. Het vastgestelde plan is gedurende de beroepstermijn in PDF-formaat ook beschikbaar op de gemeentelijke website: http://www.geldermalsen.nl (kies voor ‘bestemmingsplannen inzien’).

Een papieren kopie van het bestemmingsplan ligt ter inzage bij het Klantencontactcentrum op het gemeentehuis aan de Kuipershof 2 te Geldermalsen. Voor het inzien van stukken dient een afspraak gemaakt te worden via www.geldermalsen.nl of 0345-586611.

Beroep en voorlopige voorziening

Gedurende de beroepstermijn (van 5 augustus tot en met 15 september 2016) kunnen belanghebbenden die het niet eens zijn met bovenstaand besluit, alsmede belanghebbenden die niet verweten kan worden geen zienswijze te hebben ingediend, beroep indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage. Belanghebbenden die menen dat op grond van hun spoedeisend belang het bestemmingsplan niet in werking kan treden, hebben tevens de mogelijkheid om een voorlopige voorziening aan te vragen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak. Tegen de onderdelen welke gewijzigd zijn vastgesteld staat beroep tevens open voor belanghebbenden die geen zienswijze hebben ingediend.

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak wordt ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven