Ontwerpbestemmingsplan ‘Veegplan binnen bebouwde kom’ (NL.IMRO.0858.BPveegplaninbbkom-ON01)

Logo Valkenswaard

(bekendmaking artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening)

Burgemeester en wethouders van Valkenswaard maken bekend dat met ingang van 4 augustus 2016 gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan “Veegplan binnen bebouwde kom” (NL.IMRO.0858.BPveegplaninbbkom-ON01) ter inzage ligt.

In de afgelopen jaren heeft de gemeenteraad, in het kader van het actualisatietraject voor bestemmingsplannen, diverse bestemmingsplannen vastgesteld voor het stedelijk gebied van Valkenswaard. In de periode na vaststelling van deze bestemmingsplannen zijn verschillende vrijstellingen verleend en in een aantal plannen zijn onvolledigheden en omissies geconstateerd. Daarnaast worden nieuwe ontwikkelingen meegenomen.

Voorliggend bestemmingsplan is opgesteld om de vrijstellingen planologisch te verankeren, omissies te herstellen, een aantal cultuurhistorisch waardevolle panden te voorzien van een beschermende regeling en nieuwe ontwikkelingen mogelijk te maken.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan is vanaf 4 augustus 2016 te zien op www.ruimtelijkeplannenvalkenswaard.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl;

Indien u niet over een computer beschikt, kunt u de plannen gedurende openstellingstijden ook inzien:

  • -

    op de digitale schermen in de hal van het gemeentehuis van Valkenswaard aan De Hofnar 15;

  • -

    via de computers bij de bibliotheek aan De Hofnar 12 in Valkenswaard en bij ontmoetingscentrum De Belleman aan Het Bruninckxdal 2 in Dommelen;

  • -

    op de digitale informatiezuil in het Dorpshuis aan de Dorpsstraat 55 in Borkel en Schaft.

Zienswijze

Tijdens de terinzagelegging van zes weken (4 augustus tot en met 14 september 2016) is het voor iedereen mogelijk om schriftelijk een zienswijze in te brengen bij de gemeenteraad van Valkenswaard, Postbus 10100, 5550 GA Valkenswaard. U kunt uw zienswijze ook digitaal indienen. Ga hiervoor naar www.valkenswaard.nl > internetbalie > webwinkel. U ziet dan in de lijst het product “Indienen van een zienswijze/ inspraak”. Voor het digitaal indienen van een zienswijze moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

Ook is het mogelijk om na het maken van een afspraak een mondelinge zienswijze in te dienen. Daarvoor kunt u telefonisch contact opnemen met het team Ruimtelijk Beleid en Projecten, bereikbaar via telefoonnummer 040-2083444.

Valkenswaard, 3 augustus 2016

burgemeester en wethouders van Valkenswaard,

secretaris, burgemeester,

drs. R.F.W. van Eijck drs. A.B.A.M. Ederveen

Wet geluidhinder terinzagelegging ontwerpbesluit Luikerweg naast 55

Burgemeester en wethouders van Valkenswaard maken bekend dat zij voornemens zijn om ontheffing te verlenen voor een hogere geluidsbelasting, als bedoeld in de Wet geluidhinder, voor de bouwontwikkeling aan de Luikerweg naast 55 te Valkenswaard. Het betreft een ontwikkeling van vier woningen bij de groenstrook nabij de Luikerweg 55 en omgeving, de bijbehorende achtertuin van Luikerweg 55 en het tegenover gelegen perceel aan de Luikerweg tussen nr. 68 en 74. Deze ontwikkeling wordt mogelijk gemaakt middels het bestemmingsplan ‘Veegplan binnen bebouwde kom’.

Uit een akoestisch onderzoek is gebleken dat de nieuwe woningen aan de Luikerweg blootgesteld gaan worden aan een hogere geluidsbelasting dan de voorkeurswaarde (48 dB) als bedoeld in de Wet geluidhinder. Dit wordt veroorzaakt door het verkeer op de Luikerweg.

Het ontwerpbesluit en bijbehorende stukken liggen op grond van artikel 110c, lid 2 van de Wet geluidhinder vanaf 4 augustus 2016 ter inzage bij het omgevingsloket van het gemeentehuis van Valkenswaard aan de Hofnar 15.

Schriftelijke zienswijzen tegen het ontwerpbesluit kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging (tot en met 14 september 2016) worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 10100, 5550 GA te Valkenswaard. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze of voor een toelichting op de stukken kunt u telefonisch een afspraak maken via telefoonnummer (040) 208 34 44.

Alleen belanghebbenden die tijdig (schriftelijk en/of mondeling) zienswijzen hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit kunnen later beroep instellen tegen het besluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven