Vestiging voorlopig voorkeursrecht

Logo Sluis

Burgemeester en wethouders van Sluis maken ingevolge artikel 7, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat zij op 26 januari 2016 op basis van artikel 6 Wvg hebben besloten over te gaan tot voorlopige aanwijzing van de percelen Burg. H.A. Callenfelsstraat 3 t/m 19 en Burg. I. van Houtestraat 1 t/m 19 te Oostburg als percelen waarop de artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 van de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing zijn. Het gebied waarvoor de aanwijzing geldt is aangegeven op de bij het besluit behorende kaart en lijst. De aanwijzing heeft tot gevolg dat na inwerkingtreding de eigenaren en beperkt gerechtigden van de aangewezen gronden, wanneer zij die gronden respectievelijk de beperkte rechten daarop wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente te koop moeten aanbieden.

De eigenaren en beperkt gerechtigden van deze percelen ontvangen afzonderlijk bericht. Het besluit met de kaart en lijst van voorlopig aangewezen gronden liggen met ingang van donderdag 28 januari 2016 gedurende 6 weken in het Klanten Contact Centrum, Nieuwstraat 22 te Oostburg, tijdens de openingsuren ter inzage.

Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag van verzending daarvan bij het college een bezwaarschrift indienen.

Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en dient ten minste te bevatten: de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden waarop het bezwaar rust. Zo mogelijk dient een kopie van het bestreden besluit bijgevoegd te worden.

Indien bezwaar wordt gemaakt kan tevens een voorlopige voorziening worden verzocht bij de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, Team Bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda. Een voorlopige voorziening kan door de voorzieningenrechter worden getroffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Een afschrift van het bezwaarschrift dient te worden overgelegd. Er wordt een griffierecht geheven.

Het besluit van burgemeester en wethouders treedt in werking op donderdag 28 januari 2016, zijnde de dag na publicatie in de Staatscourant.

Oostburg, 27 januari 2016

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN SLUIS,

De secretaris, De burgemeester,

S.I. de Kievit-Minnaert mr. A.M.M. Jetten MSc

Naar boven