Ontwerp Projectplan Waterwet Verruiming primaire waterkering Terschelling, Rijkswaterstaat

KENNISGEVING ONTWERPBESLUIT

(RWS-2016/28398)

De Minister van Infrastructuur en Milieu geeft, ingevolge artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, kennis van het voornemen om een projectplan op grond van artikel 5.5 van de Waterwet en een legger op grond van artikel 5.1 van de Waterwet vast te stellen.

In het Ontwerp Projectplan van 4 juli 2016, met kenmerk RWS-2016/28398, worden de keuzes van Rijkswaterstaat gemotiveerd en de diverse belangen afgewogen voor de nieuwe ligging van de primaire waterkering. Naar aanleiding van de wens van de bewoners op Terschelling is Rijkswaterstaat samen met de provincie Fryslân en de gemeente Terschelling een onderzoek gestart naar de nieuwe ligging van de primaire zandige waterkering. Uit dit onderzoek is een voorkeurstracé naar voren gekomen. In 2014 is een planstudie gestart waarin het voorkeurstracé is uitgewerkt en is gedetailleerd tot een definitief tracé. Het definitieve tracé moet voldoen aan de normen voor hoogwaterveiligheid. Voor de inpassing van de brede kering (de waterkerende strook aan de landwaartse zijde) is een aantal zandaanvullingen nodig. Deze zandaanvullingen en de wijziging van de ligging van het tracé van de primaire kering zijn in een Ontwerp Projectplan Waterwet door Rijkswaterstaat vastgesteld. Daarnaast is de nieuwe waterkering vastgelegd in de Ontwerp Legger, met kenmerk RWS-2016/30382.

Terinzagelegging

De ontwerpbesluiten, alsmede de ter zake zijnde stukken liggen van 15 augustus 2016 tot en met 23 september 2016 tijdens kantooruren ter inzage op de volgende adressen:

  • Rijkswaterstaat Noord-Nederland, Zuidersingel 3, Leeuwarden;

  • gemeente Terschelling, burgemeester van Heusdenweg 10-A, West-Terschelling.

Digitaal

http://www.rijkswaterstaat.nl/water/projectenoverzicht/noordzee-verruimen-waterkering-vlieland-en-terschelling/index.aspx.

Indien u buiten kantooruren de ontwerpbesluiten wilt inzien, kunt u een afspraak maken met mevrouw L. Dijkman of de heer B. van der Meulen, telefoon 088 – 797 44 00, e-mail: leggerterschelling@rws.nl. De tekst van het ontwerpbesluit wordt u op verzoek (digitaal) toegezonden.

Op 1 september 2016, om 19.30 uur, locatie de Driemaster (Brouwershoekweg 2-4, Midsland), wordt een informatieavond gehouden. Op deze avond worden de stukken toegelicht en is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Zienswijze(n)

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht (afdeling 3.4, Uniforme openbare voorbereidingsprocedure) kan een belanghebbende, gedurende een periode van zes weken vanaf de dag waarop het ontwerpbesluit ter inzage is gelegd, schriftelijk of mondeling zijn zienswijze over de ontwerpbesluiten naar voren brengen. Een zienswijze moet worden gericht aan:

Rijkswaterstaat Noord-Nederland

T.a.v. mevrouw L. Dijkman (contactpersoon)

Postbus 2232

3500 GE Utrecht

Onder vermelding van: Ontwerp Projectplan Waterwet Verruiming primaire waterkering Terschelling RWS-2016/28398 en/of Ontwerp Legger Waterwet primaire waterkering Terschelling RWS-2016/30382.

Degene die schriftelijk zijn zienswijze naar voren brengt, kan verzoeken zijn/haar persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Het verzoek daartoe dient schriftelijk en tegelijkertijd met de zienswijze te worden ingediend bij de bovenstaande contactpersoon.

Indien u mondeling een zienswijze naar voren wenst te brengen, dan kunt u telefonisch contact opnemen via nummer 088 – 797 44 00.

Desgewenst kan binnen de termijn waarin de ontwerpbesluiten ter inzage liggen, worden verzocht om een gedachtewisseling met het bevoegd gezag en tot het mondeling inbrengen van zienswijzen daartegen.

Inlichtingen

Voor nadere inlichtingen over het Ontwerp Projectplan kan tijdens kantooruren contact worden opgenomen met mevrouw L. Dijkman of de heer B. van der Meulen van Rijkswaterstaat, telefoon 088 – 797 44 00.

Naar boven