Bestemmingsplan Ruitersbos, Mendelssohnlaan-Mozartlaan, Besluit hogere waarde en omgevingsvergunning voor de bouw van de Internationale School Breda.

Logo Breda

Burgemeester en wethouders van Breda maken bekend dat op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening alsmede afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, met inachtneming van het coördinatiebesluit van de gemeenteraad van 5 november 2015 op grond van artikel 3.30 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening, ter inzage worden gelegd:

  • 1.

    Het op 13 juli 2016 door de raad (gewijzigd) vastgestelde bestemmingsplan ‘Ruitersbos, Mendelssohnlaan-Mozartlaan’ (NL.IMRO.0758.BP2015213003-0401). Het bestemmingsplan voorziet in de nieuwbouw voor de Internationale School Breda en de uitbreiding van het Mencia de Mendoza Lyceum. De wijzigingen betreffen voornamelijk de wijziging van de aangegeven bouwgrens op de verbeelding en de aanpassing van het bebouwingspercentage van 45% naar 100% en zijn verwoord in het raadsvoorstel en -besluit met nummer 44711.

  • 2.

    Het op 3 augustus 2016 verleende besluit van het college van burgemeester en wethouders tot het verlenen van de omgevingsvergunning voor het bouwen van de Internationale School Breda en 2 gymzalen ten behoeve van de Internationale Campus Breda op de locatie Mozartlaan 27, kadastraal bekend als gemeente Breda, sectie E, nummer 5394.

  • 3.

    Het op 8 juni 2016 verleende besluit van burgemeester en wethouders tot vaststelling hogere grenswaarden Wet geluidhinder. De scholen worden, conform de Wet geluidhinder, aangemerkt als geluidgevoelige gebouwen. Uit het akoestisch onderzoek blijkt dat op de gevel niet overal kan worden voldaan aan de wettelijke voorkeursgrenswaarde. Het college heeft ontheffing verleend van de voorkeursgrenswaarden, middels het besluit tot het vaststellen van hogere waarden voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting.

Ter inzage

Het bestemmingsplan, de omgevingsvergunning en het besluit hogere waarden, alsmede de eventueel onderliggende onderzoeksrapporten, liggen van donderdag 4 augustus tot en met woensdag 14 september 2016 ter inzage.

Alle genoemde stukken kunt u digitaal raadplegen via de website www.breda.nl/ruimtelijkeplannen. Daarnaast liggen de genoemde stukken ter inzage bij de Infobalie, Claudius Prinsenlaan 10 te Breda.

Ber oep

Tot en met 14 september 2016 is het voor belanghebbenden mogelijk om tegen de vaststelling van hetbestemmingsplan, tegen de verlening van de omgevingsvergunning en tegen het besluit hogere waarden schriftelijk beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Deze mogelijkheid bestaat voor belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de raad en/of het college hebben ingebracht en voor een ieder tegen de wijzigingen in het vastgestelde bestemmingsplan.

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van de bestreden besluiten niet. In spoedeisende gevallen kunnen belanghebbenden tegen het besluit een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Informatie

Indien u vragen heeft kunt u contact opnemen met de gemeente via www.breda.nl, twitter @breda, facebook Gemeente Breda of bel 14 076

Naar boven