Omgevingsvergunning voor de bouw van 34 woningen aan de Burgemeester Stramanwegte Ouderkerk aan de Amstel

Logo Ouder-Amstel

In hun vergadering van 28 juni 2016 hebben Burgemeester en Wethouders een omgevingsvergunning verleend aan de Woningstichting Eigen Haard voor het afwijken van het bestemmingsplan “Ouderkerk aan de Amstel” voor de bouw van 34 woningen aan de Burgemeester Stramanweg te Ouderkerk aan de Amstel. De afwijking heeft betrekking op de overschrijding van de bouwvlakken, het bouwen van woningen op daarvoor niet geëigende bestemmingen en het overschrijden van de maximaal toegestane bouwhoogte met 1 meter. De vergunning is aan aanvrager gezonden op 3 augustus 2016. Tevens is een hogere waarde verleend als bedoeld in artikel 110a, lid 1 van de Wet geluidhinder van 68 dB(A) voor genoemde woningen (besluit 10 juni 2016). 

Het besluit treedt, overeenkomstig artikel 6.2 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, in werking op de dag na de verzenddatum van de omgevingsvergunning c.q. het einde van de termijn van de ter inzagelegging. De vergunning is op 3 augustus aan aanvraagster verzonden.

 

Op 10 december 2015 heeft de gemeenteraad een ontwerp verklaring van geen bedenkingen verleend voor dit bouwplan als bedoeld in artikel 2.12, lid 1, sub a3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.NL.IMRO.0437.WSVOA9-0002 De ontwerp-omgevingsvergunning en de ontwerpverklaring van geen bedenkingen hebben met ingang van 24 december 2015 tot en met 3 februari 2016 ter inzage gelegen.

Gedurende de termijn van ter inzagelegging kon een ieder zienswijzen indienen op de ontwerp-omgevingsvergunning en/of de ontwerpverklaring van geen bedenkingen. Er zijn zienswijzen ingebracht die zowel betrekking hebben op de ontwerp-omgevingsvergunning als op de ontwerp verklaring van geen bedenkingen. Daarom diende de raad de definitieve verklaring van geen bedenkingen te verlenen. Op 16 juni 2016 heeft de raad daartoe besloten.

 

De omgevingsvergunning en de daarop betrekking hebbende stukken liggen van 4 augustus tot en met 14 september2016ter inzage in het gemeentehuis van Ouder-Amstel, Vondelstraat 1 in Ouderkerk aan de Amstel (geopend: maandag, dinsdag en donderdag van 08.00-17.00 uur, op woensdag van 08.00-19.30 uur en op vrijdag van 08.00-16.00 uur).

De stukken zijn tevens beschikbaar op de gemeentelijke website www.ouder-amstel.nl onder het kopje “bekendmakingen”. Ook kan het plan worden ingezien op www.ruimtelijkeplannen.nl (ID: NL.IMRO.0437.Stramankwartier-0002)

Beroep:

Op grond van artikel 6:7 van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden, die tijdig zienswijzen hebben ingebracht, of kunnen aantonen dat zij daar redelijkerwijs niet toe in staat waren, gedurende de termijn van ter visielegging beroep instellen bij de rechtbank. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep. Het beroepschrift moet worden gericht aan Rechtbank Amsterdam, sector bestuursrecht, Postbus 84500, 1080 BN Amsterdam.

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het besluit niet. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens, indien onverwijlde spoed dat vereist, de voorzieningenrechter van de Rechtbank Amsterdam verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Het is tevens mogelijk om digitaal beroep in te stellen en een voorlopige voorziening te verzoeken. Verwezen wordt naar www.rechtspraak.nl.

Naar boven