Ontwerpbestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan 'Den Omgang, Schaijk'

Logo Landerd

Burgemeester en wethouders van Landerd maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan "Den Omgang, Schaijk" en het beeldkwaliteitsplan voor eenieder ter inzage liggen. Hieronder wordt aangegeven waarover het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan gaan.

Bestemmingsplan Den Omgang, Schaijk

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de gronden die gelegen zijn in de rechthoek die gevormd wordt door de straten Klumperstraat, Imkerstraat, Brouwerstraat en Burgemeester Schoutenstraat in Schaijk. In het bestemmingsplan legt de gemeente bestemmingen zoals wonen, wegen en groen vast op een kaart. Daarbij worden voorschriften gegeven voor het bouwen op en het gebruik van de grond. De gemeenteraad stelt uiteindelijk het bestemminsplan vast.

Op 18 juli 2016 heeft er een inspraakavond plaatsgevonden, waarvoor de direct omwonenden persoonlijk per brief zijn uitgenodigd. De inspraakreacties hebben geen aanleiding gegeven tot aanpassingen van het ontwerpbestemmingsplan.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 30 juli 2016 ter inzage.

Beeldkwaliteitsplan Den Omgang, Schaijk

Het beeldkwaliteitsplan omschrijft de beoogde visuele uitstraling van de gebouwen en de openbare ruimte van het gebied van Den Omgang, Schaijk. In een beeldkwaliteitsplan wordt een verband gelegd tussen de bestaande karakteristieken en kwaliteiten van een gebied en nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen.

De in het plan geformuleerde eisen en aanbevelingen worden gehanteerd als toetsingskader bij de welstandstoetsing van bouwplannen in het gebied.

Crisis- en herstelwet

Op het bestemmingsplan en de daarbij behorende besluiten is de Crisis- en herstelwet, meer specifiek afdeling 2 van hoofdstuk 1, van toepassing.

De plannen bekijken?

Het ontwerpbestemmingsplan (en alle bijbehorende stukken) en het beeldkwaliteitsplan liggen met ingang van 30 juli tot en met 10 september 2016 voor eenieder ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis van Landerd. Het plan kan worden ingezien tijdens de reguliere openingstijden van het gemeentehuis.

Het bestemmingsplan is ook digitaal raadpleegbaar via de landelijke voorziening: www.ruimtelijkeplannen.nl met planidentificatienummer NL.IMRO.1685.bpdenomgang-OW01. De bronbestanden zijn digitaal beschikbaar via http://www.gisnet.nl/ruimtelijkeplannen/Landerd/RO-online/2008/ NL.IMRO.1685.bpdenomgang-OW01/

Het beeldkwaliteitsplan is in te zien via www.landerd.nl. Via de knop “Actualiteiten” en vervolgens “Bekendmakingen” en “Bestemmingsplannen” en “Ontwerpbestemmingsplan Den Omgang, Schaijk” kunt u het document downloaden.

Reageren?

U kunt reageren op het ontwerpbestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan. Uw reactie noemen wij een zienswijze.

U dient uw (bij voorkeur schriftelijke) reactie binnen de genoemde termijn van zes weken kenbaar te maken. Een schriftelijke reactie ten aanzien van het ontwerpbestemming moet geadresseerd worden aan de gemeenteraad van Landerd, Postbus 35, 5410 AA Zeeland.

Een schriftelijke reactie moet worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Landerd, postbus 35, 5410 AA Zeeland.

Voor een mondelinge reactie kunt u een afspraak maken met mevrouw T.I. van Term via 0486-458193. Let op: u kunt niet per email reageren!

Vragen?

Voor een toelichting of eventuele vragen kan een afspraak worden gemaakt met mevrouw T.I. van Term via telefoonnummer 0486-458193 of via e-mail taschka.vanterm@landerd.nl.

Naar boven