Ontwerp-uitwerkingsplan Dam 2e fase

Logo Strijen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen maken op grond van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerp-uitwerkingsplan Dam 2e fase met bijbehorende stukken vanaf maandag 1 augustus 2016 voor een periode van 6 weken (dus tot 12 september 2016) ter inzage ligt.

Inhoud u itwerkingsplan

Op 28 oktober 2014 besloot de raad van de gemeente Strijen het bestemmingsplan Dorpskern gewijzigd vast te stellen.

Met de vaststelling van dit bestemmingsplan werd het mogelijk gemaakt om binnen dit plangebied maximaal 29 woningen te bouwen. Het nu voorliggende ontwerp-uitwerkingsplan biedt het planologisch-juridisch kader voor de realisatie van 28 woningen.

Het plangebied van het uitwerkingsplan ligt nabij het centrum van de kern Strijen en wordt begrensd door de Dam, de Schenkeldijk, de Boompjesstraat en de Diepenhorstweg.

Geen exploitatieplan

Het verhaal van de kosten voor de realisering van dit uitwerkingsplan wordt via een overeenkomst verzekerd. Daarom is voor het uitwerkingsplan geen exploitatieplan opgesteld.

Ter inzage

U kunt het ontwerp-uitwerkingsplan en bijbehorende stukken op werkdagen tijdens openingstijden inzien bij het bureau Ruimtelijke Ordening, Wonen en Milieu in het gemeentehuis (Waleplein 2 in Strijen). Het gemeentehuis is van maandag tot en met vrijdag geopend van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur.

U kunt het ontwerp-uitwerkingsplan ook raadplegen via de website: www.ruimtelijkeplannen.nl onder “NL.IMRO.0617.upddfase2-on01”. Nader informatie kunt u vinden op onze website: www.strijen.nl onder wonen en leven, bouwen en verbouwen, uitwerkingsplan Dam 2e fase.

Reageren

Belanghebbenden kunnen gedurende de ter inzage termijn een zienswijze over het ontwerp- uitwerkingsplan indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Strijen, Postbus 5881, 3290 EA Strijen. Deze zienswijze dient bij voorkeur schriftelijk te worden ingediend. Ook het indienen van een mondelinge zienswijze is mogelijk. Als u mondeling uw zienswijze kenbaar wilt maken, dan kunt u hiervoor een afspraak maken met mevrouw A.H. Rotscheid, telefoonnummer 088-6471228. Wij wijzen u erop dat het indienen van een zienswijze per e-mail niet mogelijk is.

Crisis- en herstelwet

Dit ontwerp-uitwerkingsplan betreft tevens een project als bedoeld in afdeling 1 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet. Dat betekent onder meer dat de bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zullen zijn op de beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Die procedure is nu nog niet aan de orde.

Strijen, 28 juli 2016

Burgemeester en wethouders van Strijen;

de secretaris, de burgemeester,

C.J. de Visser A.J. Moerkerke

Naar boven