Vastgesteld bestemmingsplan ‘Noordelijke Randweg Voorhout’

Logo Teylingen

Identificatienummer : NL.IMRO.1525.BP2013VHT07002-0401.

Toelichting op het b estemmingsplan

De Noordelijke Randweg wordt een nieuwe verbinding ten noordwesten van Voorhout, tussen de N444 en de deels nog aan te leggen ontsluitingsweg Hooghkamer. De Noordelijke Randweg zorgt voor een verbetering van de leefbaarheid en verkeersveiligheid in het centrum van Voorhout (Herenstraat) en voor een betere bereikbaarheid van Teylingen en de regio voor auto, fiets en openbaar vervoer.

In 2015 is over het voorontwerp van dit bestemmingsplan een inspraakprocedure gehouden. In het voorjaar van 2016 konden zienswijzen over het ontwerp van het bestemmingsplan worden ingebracht.

Vaststelling

Op 30 juni 2016 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. Naar aanleiding van zienswijzen is besloten ook op het deel van de randweg tussen de N444 en het spoor stil asfalt toe te passen. Dit is verzekerd in artikel 4.3 van de regels. Hierin is bepaald dat de weg eerst in gebruik mag worden genomen nadat het betreffende deel van het tracé is voorzien van geluidsreducerend asfalt, zodanig dat de geluidsbelasting op de gevels van de woningen aan de Leidsevaart in Noordwijk en Noordwijkerhout niet hoger is dan de wettelijke grenswaarde van 48 dB. Zie ook paragraaf 5.5 van de toelichting.

Ter inzage

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Noordelijke Randweg Voorhout’, bestaande uit een verbeelding, planregels en een toelichting, in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening voor een ieder ter inzage ligt in het Gemeentekantoor in Sassenheim van donderdag 4 augustus tot en met woensdag 14 september 2016.

De digitale versie van dit bestemmingsplan kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Op www.teylingen.nl onder Bouwen, verbouwen – bestemmingsplannen - Voorhout – bestemmingsplan Noordelijke Randweg Voorhout vindt u een link naar het digitale bestemmingsplan. Daarnaast vindt u een link naar de authentieke digitale bestanden.

(N.B. Indien er verschillen zijn tussen de analoge en digitale versie van het ontwerpbe stemmingsplan, is op grond van arti kel 1.2.3. van het Besluit ruimtelijke ordening de digitale versie beslissend).

Beroep

Van donderdag 4 augustus tot en met woensdag 14 september 2016 kan tegen het vaststellingsbesluit beroep worden ingesteld door:

  • -

    Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren hebben gebracht;

  • -

    Belanghebbenden, die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • -

    Iedere belanghebbende wat betreft de wijziging die de gemeenteraad bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht.

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Belanghebbenden kunnen bij de Voorzitter van die Afdeling tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen. Een verzoek om voorlopige voorziening is alleen ontvankelijk als daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond

Inwerkingtreding

Het vaststellingsbesluit treedt in werking op donderdag 15 september 2016, tenzij binnen die termijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Informatie

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met de heer P.M.W.M. van Goch van de afdeling Ruimte via 14 0252.

Naar boven