Ontwerpbestemmingsplan “Dubbelbestemmingen en gebiedsaanduidingen”, gemeente Aalburg.

Logo Aalburg

Bekend wordt gemaakt dat vanaf donderdag 28 juli 2016 tot en met woensdag 7 september 2016 het volgende ontwerpbestemmingsplan voor eenieder ter inzage ligt:

-ontwerpbestemmingsplan “Dubbelbestemmingen en gebiedsaanduidingen” met identificatienummer “NL.IMRO.0738.SP0001-ON01”

Het ontwerpbestemmingsplan regelt de dubbelbestemmingen en gebiedsaanduidingen voor het gehele gemeentelijke grondgebied van de gemeente Aalburg. Dit gemeentebrede bestemmingsplan wordt ook wel een sectorplan genoemd en regelt in één keer nagenoeg alle dubbelbestemmingen en gebiedsaanduidingen.

Concreet regelt het bestemmingsplan de bescherming van de dubbelbestemmingen ‘Leiding - Water’, ‘Leiding - Gas’, ‘Waarde - Archeologie’, ‘Waarde - Cultuurhistorie’, ‘Waarde - Ecologie’, ‘Waterstaat - Waterkering’, ‘Waterstaat - Waterlopen’, ‘Waterstaat - Waterstaatkundige functie’ en de gebiedsaanduidingen ‘Milieuzone - grondwaterbeschermingsgebied’, ‘Milieuzone- waterwingebied’, ‘Veiligheidszone - lpg’ en ‘Vrijwaringszone - molenbiotoop’. Daarnaast regelt het bestemmingsplan ook het algemene gemeentelijke beleid in een ‘Overige zone - algemeen gemeentelijk beleid’ en een ‘Overige zone - standplaatsen. In deze ‘Overige zones’ is onder andere het beleid opgenomen voor evenementen, kleinschalig kamperen, mantelzorg, bed en breakfast, paardenbakken, parkeernormen, kamerbewoning en standplaatsen.

Ter plaatse van het plangebied vigeren meerdere bestemmingsplannen. Met het bestemmingsplan ‘Dubbelbestemmingen en gebiedsaanduidingen’ worden de hiervoor genoemde dubbelbestemmingen en gebiedsaanduidingen in alle andere vigerende bestemmingsplannen buiten werking gesteld.

Binnen de genoemde termijn kan tijdens de openingstijden van het Aalburgloket kennis worden genomen van het ontwerpbestemmingsplan. Het adres van Aalburgloket is Grote Kerkstraat 42 te Wijk en Aalburg en is dagelijks geopend van 8.30 uur tot 12.30 uur en op dinsdag van 8.30 uur tot 20.00 uur. Het ontwerpbestemmingsplan ligt terinzage bij balie “Bouwen en Milieu”.

Het ontwerpbestemmingsplan “Dubbelbestemmingen en gebiedsaanduidingen” is digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een ieder zijn of haar zienswijze schriftelijk dan wel mondeling naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad en kunnen worden ingezonden via Postbus 40, 4260 AA, Wijk en Aalburg, onder vermelding van zienswijze ontwerpbestemmingsplan “Dubbelbestemmingen en gebiedsaanduidingen”. Voor verdere inlichtingen of het maken van een afspraak voor het indienen van een mondelinge zienswijze, kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de afdeling VROM, bereikbaar op het telefoonnummer (0416) 698 700.

Wijk en Aalburg, 27 juli 2016

Naar boven