Provincie Noord-Holland - Bouwbesluit en Algemene Plaatselijke Verordening, ontwerpbeschikking geluidsontheffing Q4 (Nieuwe Zeesluis IJmuiden - Cluster 22)

Logo Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied

De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied maakt namens Gedeputeerde Staten van provincie Noord-Holland bekend dat zij een ontwerpbeschikking ingevolge het Bouwbesluit 2012 en de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Velsen ter inzage heeft gelegd.

 

De ontwerpbeschikking betreft het voornemen tot het verlenen van een ontheffing op grond van het Bouwbesluit en de Algemene Plaatselijke Verordening voor maximaal de geluidsniveaus en blootstellingsduur zoals vermeld in tabel 2 t/m 7 van het akoestisch rapport (behorende bij de ontwerpbeschikking) voor de periode tussen 1 oktober en 31 december 2016, voor de hoogst belaste woningen aan respectievelijk, het Sluiseiland en de Kanaaldijk West (t.h.v. Sluisplein en Steigerweg), Kanaaldijk Midden (t.h.v. de Kanaalstraat), Kanaaldijk Oost (t.h.v. de Kanaaldijk / IJmuiderstraatweg) en ter plaatse van de woonschepen (t.h.v. de Noordersluisweg).

 

Het betreft een ontheffing ten gevolge van het maken van combi- en diepwanden, het plaatsen van geleidewerk, aanvaarbeveiliging en het volcontinu in gebruik hebben van een betoncentrale met bijbehorende verkeersbewegingen.

Het betreft een ontwerpbeschikking ten behoeve van de aanleg en het gebruik van een nieuwe zeesluis te IJmuiden (het project Nieuwe Zeesluis IJmuiden). De nieuwe zeesluis dient ter vervanging van de Noordersluis, welke zijn technische levensduur heeft bereikt. Naast de scheepvaartfunctie, dient de zeesluis tevens als primaire waterkering voor een groot deel van Noordwest-Nederland.

 

Aanvrager: OpenIJ EPC v.o.f.

Zaaknummer: 1278665

 

Provinciale coördinatieregeling van toepassing

Op grond van artikel 3.33, eerste lid, onder a en b, van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) worden besluiten die nodig zijn ter verwezenlijking van het project Nieuwe Zeesluis IJmuiden door de provincie Noord-Holland gecoördineerd. Deze coördinatie vindt plaats op grond van het vaststellingsbesluit van het inpassingsplan Zeetoegang IJmond van Gedeputeerde Staten van 22 september 2014 en de wijzigingsbesluiten van 16 juni 2015 en 24 november 2015. De coördinatie heeft tot gevolg dat op deze besluiten de uitgebreide voorbereidingsprocedure als bedoeld in artikel 3.31, derde lid, van de Wro van toepassing is.

 

Inzage

De ontwerpbeschikking en de bijbehorende stukken liggen van 28 juli tot 8 september 2016 (digitaal) ter inzage op www.odnzkg.nl onder bekendmakingen en bij:

- provincie Noord-Holland, Houtplein 33 te Haarlem;

- gemeente Velsen, Dudokplein 1 te Velsen.

 

Zienswijzen

Binnen de inzagetermijn kan een ieder zienswijzen over de ontwerpbeschikking naar voren brengen via digitale formulieren op de website www.odnzkg.nl. Geef duidelijk aan als u niet wilt dat uw naam en adres bekend gemaakt worden. Een schriftelijke zienswijze stuurt u aan de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied, t.a.v. de heer A. van der Ree, Postbus 209, 1500 EE Zaandam.

Heeft u vragen over deze procedure of wilt u mondelinge zienswijzen naar voren brengen dan kunt u gebruik maken van het contactformulier onder www.odnzkg.nl. Er wordt dan contact met u opgenomen.

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als men belanghebbende is bij die beschikking en als een zienswijze naar voren is gebracht over de ontwerpbeschikking, tenzij redelijkerwijs niet kan worden verweten dat geen zienswijze naar voren is gebracht. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn als er bij de definitieve vaststelling van de beschikking wijzigingen zijn aangebracht ten opzichte van de ontwerpbeschikking. Op de definitieve beschikking is hoofdstuk 1, afdeling 2, van de Crisis- en Herstelwet van toepassing.

 

Naar boven