Ontwerpbestemmingsplan “Julianalaan/Beatrixlaan, Raamsdonksveer”

Logo Geertruidenberg

Het college van B&W maakt bekend dat met ingang van 29 juli 2016 het ontwerpbestemmingsplan “Julianalaan/Beatrixlaan, Raamsdonksveer” (NL.IMRO.0779.RVBPjulianabeatrix-on01) ter inzage ligt (art. 3.8 Wet ruimtelijke ordening juncto afd. 3.4 Algemene wet bestuursrecht).

 

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de ontwikkeling van negen woningen op het perceel Julianalaan/Beatrixlaan te Raamsdonksveer. De acht woningen die in het plangebied stonden zijn inmiddels gesloopt. Op het perceel zullen negen woningen worden gerealiseerd, te weten zeven rijwoningen en twee twee-onder-een-kap woningen. Tevens worden er in het plangebied parkeerplaatsen aangelegd ten behoeve van de te realiseren woningen.

 

Ligging plangebied

Aan de oost- en westzijde wordt het plangebied begrensd door de Beatrixlaan en de Julianalaan, welke beide uitlopen op een rotonde aan de noordzijde van het plangebied. Ten zuiden vormen de achtereven van aangrenzende woningen, een binnenplaats met garageboxen en een nutsgebouw de grens.

 

Hogere waarde Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Geertruidenberg maken tevens bekend dat zij voornemens zijn een hogere waarde ingevolge de Wet geluidhinder als bedoeld in artikel 83 van die wet voor het plan “Julianalaan/Beatrixlaan, Raamsdonksveer” vast te stellen.

De voorkeursgrenswaarde van 48 dB wordt ter plaatse van de nieuwbouw en de nieuwe woonbestemming overschreden door het wegverkeer op de Julianalaan, de Beatrixlaan en de Breetweerlaan. 

 

Communicatie

U kunt het ontwerpbestemmingsplan, de bijbehorende stukken, het eindverslag van de inspraakprocedure en het vooroverleg alsmede de aanvraag hogere waarden en ontwerpbeschikking gedurende zes weken met ingang van vrijdag 29 juli 2016 tot en met donderdag 8 september 2016 inzien in de Gemeentewinkel, Vrijheidstraat 2 in Raamsdonksveer. U kunt er elke werkdag terecht van 08.30 uur tot 13.00 uur en op woensdag van 14.00 uur tot 20.00 uur. Ook kunt u het ontwerpbestemmingsplan en bijbehorende stukken inzien op www.geertruidenberg.nl -> inwoner -> actueel -> bekendmakingen of via www.ruimtelijkeplannen.nl

 

In afwijking van het bepaalde in kolom 2 van de procedures kan tijdens bovengenoemde termijn iedereen zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen moet u richten aan de gemeenteraad van de gemeente Geertruidenberg, Postbus 10.001,

4940 GA Raamsdonksveer

 

Met betrekking tot de ontwerpbeschikking hogere waarden Wet geluidhinder kan een ieder zijn zienswijze naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Geertruidenberg, Postbus 10.001, 4940 GA Raamsdonksveer.

 

Als u uw zienswijze mondeling kenbaar wilt maken of als u tijdens openingstijden de stukken niet kunt inzien, kunt u contact opnemen met Wilma Lemoine, telefoonnummer 0162-579595.

[plaats] [datum ondertekening]

[functie][organisatie],

Namens deze:

[voornaam] [achternaam]

Naar boven