Bekendmaking definitief projectplan Waterwet Vooroeververdedigingen in de Westerschelde Cluster 3, Rijkswaterstaat

Op 2 mei 2016 is het projectplan Waterwet Vooroeververdedigingen in de Westerschelde Cluster 3 definitief vastgesteld. Het ontwerpprojectplan heeft zes weken ter inzage gelegen. Er zijn twee zienswijzen ingediend. Ten opzichte van het ontwerp is het definitieve projectplan Waterwet Vooroeververdedigingen in de Westerschelde Cluster 3 gewijzigd.

Het projectplan op grond van artikel 5.4, lid 1 van de Waterwet is genoemd in de bijlage bij artikel 1.1. van de Crisis- en herstelwet, zodat de bepalingen in hoofdstuk 1, afdeling 2 van de Crisis- en herstelwet hierop van toepassing zijn.

Wijziging projectplan Waterwet

Op het ontwerpprojectplan zijn twee zienswijzen naar voren gebracht. De zienswijzen hebben ervoor gezorgd dat het definitieve projectplan gewijzigd is. De wijzigingen zijn behandeld in het tevens ter inzage liggende erratum.

Terinzagelegging

Het projectplan met de bijbehorende bijlagen en het erratum liggen vanaf woensdag 10 augustus 2016 zes weken ter inzage bij:

  • Rijkswaterstaat Zee en Delta, Poelendaelesingel 18 te Middelburg

  • Gemeente Hulst, Grote Markt 21 te Hulst

  • Gemeente Vlissingen, Paul Krugerstraat 1 te Vlissingen

  • Gemeente Sluis, Nieuwstraat 22 te Oostburg

  • Gemeente Reimerswaal, Oude Plein 1 te Kruiningen

  • Gemeente Terneuzen, Stadhuisplein 1 te Terneuzen

De stukken zijn tevens in te zien op de website, onder het kopje ‘Documenten’: https://www.rijkswaterstaat.nl/water/projectenoverzicht/oosterschelde-en-westerschelde-vooroeververdediging/index.aspx.

Beroep instellen tegen het definitieve projectplan

Belanghebbenden die hun zienswijze(n) op het ontwerpprojectplan naar voren hebben gebracht, of belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij daarop geen zienswijze(n) naar voren hebben gebracht, kunnen beroep instellen tegen het definitieve projectplan door het indienen van een beroepschrift bij de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, sector Bestuursrecht, Postbus 90110, 4800 RA Breda.

Het ondertekende beroepschrift dient ten minste te bevatten:

  • uw naam en adres;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • de redenen waarom u zich niet met het besluit kunt verenigen.

Voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Dat betekent dat het besluit blijft gelden in de tijd dat uw beroepschrift in behandeling is. Als u dit niet wilt, bijvoorbeeld omdat het besluit onherstelbare gevolgen heeft voor u, dan kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de hierboven genoemde rechtbank.

U kunt uw verzoek om voorlopige voorziening of uw beroep ook digitaal instellen bij de genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Voor het indienen van een beroepschrift en/of een verzoekschrift om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Vragen

Voor vragen kunt u contact opnemen met de heer A. de Smet, e-mailadres alex.de.smet@rws.nlen telefoonnummer 06 53 67 09 32.

De Minister van Infrastructuur en Milieu namens deze, de directeur Netwerkontwikkeling van RWS Zee en Delta, E.H.S. van Duin

Naar boven