"Gemeente Den Helder - Kennisgeving aangepast vastgesteld bestemmingsplan - Huisduinen en de Stelling 2015"

Logo Den Helder

Burgemeester en wethouders van de gemeente Den Helder maken op grond van artikel 3.8, lid 3, juncto artikel 3.8, lid 4 en artikel 3.8, lid 6 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan Huisduinen en de Stelling 2015 met planidentificatie NL.IMRO.0400.612BPSTELLING2015-VST1 in de raadsvergadering van 12 oktober 2015 gewijzigd is vastgesteld. Vanaf 7 december 2015 heeft het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan gedurende zes weken ter inzage gelegen, gedurende welke termijn beroep kon worden aangetekend tegen het bestemmingsplan.

 

Het bestemmingsplan Huisduinen en de Stelling 2015 geeft een visie weer voor Huisduinen en het gebied behorende bij de Stelling. De globale grenzen van het plan worden gevormd door de grenzen van de gebieden:

- Dorp Huisduinen inclusief fort Kijkduin;

- Het Huisduinerpoldertje inclusief zeewering;

- Fort Erfprins;

- De algemene begraafplaats;

- De Linie, inclusief Sportpark de Linie, ijsbaan en zwembad;

- Fort Dirksz Admiraal met bijbehorende terreinen;

- Recreatiesportpark Quelderduyn;

- Het voormalige schootsveld Dirksz Admiraal begrensd door de spoorbaan, de Doggersvaart en de Nieuweweg;

 

Inmiddels is gebleken dat bij het verwerken van het vaststellingsbesluit, in de elektronische verbeelding een omissie heeft plaatsgevonden. Hierbij is de aanduiding 'Horeca met categorie 5' niet overeenkomstig het raadsbesluit gekoppeld aan het bouwvlak op het perceel Badhuisstraat 16 maar aan het bouwvlak op het perceel Kijkduinlaan 7.

 

Middels een tussenuitspraak van de Raad van State van 6 juli 2016 (201600332/1/R1) wordt de gemeenteraad van Den Helder opgedragen de elektronische verbeelding binnen 16 weken na verzending van de tussenuitspraak in overeenstemming te brengen met het vaststellingsbesluit van 12 oktober 2015.

 

In het vanaf 1 augustus 2016 ter visie liggende bestemmingsplan wordt aan bovengenoemde tussenuitspraak tegemoet gekomen.

 

Inzage

Het aangepaste vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt vanaf 1 augustus 2016 gedurende een periode van zes weken ter inzage.

 

Het aangepaste vastgestelde bestemmingsplan Huisduinen en de Stelling 2015 ligt op de volgende wijzen ter inzage:

  • 3.

    digitaal en op papier bij het Klant Contact Centrum in het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg 20 op maandag tot en met woensdag van 8.30 tot 17.00 uur, donderdag van 8.30 tot 19.30 uur en vrijdag van 8.30 tot 15.00 uur.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep tegen de eerder genoemde wijzigingen worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravehage door:

  • 1.

    belanghebbenden tegen de wijzigingen die ten opzichte van het op 7 december 2015 ter visie gelegde vastgestelde bestemmingsplan Huisduinen en de Stelling 2015 zijn aangebracht.

     

 

Gedurende de genoemde termijn kan tevens, indien door betrokkenen een beroepsschrift is ingediend, een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingediend.

 

Voor zowel het in behandeling nemen van het beroepsschrift als het in behandeling nemen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschguldigd.

 

Inwerkingtreding

Het aangepaste bestemmingsplan treedt in werking op de eerste dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treed het bestemmingsplan niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

  •  

Naar boven