Bekendmaking voorgenomen verzoek tot aanpassing EHS

Logo Gilze en Rijen

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Gilze en Rijen stelde op 14 juni 2016 het ontwerpbestemmingsplan “N282” vast. Dit bestemmingsplan gaat over het aanpassen en verleggen van de N282 vanaf de Oosterhoutseweg (N631) tot aan de kruising met de Burgemeester Letschertweg in Tilburg. Ook het aanpassen van de Burgemeester Ballingsweg maakt onderdeel uit van de plannen. Een deel van de Rijksweg onder Hulten zal komen te vervallen en er komt een nieuwe fietsverbinding vanaf de fietsbrug in Tilburg naar de Oude Baan in Hulten. Dat ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage in de periode van 21 juni tot en met 1 augustus 2016.

In verband met dat bestemmingsplan is het noodzakelijk dat op onderdelen de begrenzingen van de Ecologisch HoofdStructuur (EHS) wordt aangepast. Burgemeester en wethouders van Gilze en Rijen zijn voornemens om aan de provincie Noord-Brabant te verzoeken deze wijzigingen door te voeren in de Verordening Ruimte. In de publicatie van het ontwerpbestemmingsplan stond abusievelijk niet vermeld dat ook tegen het voorgenomen verzoek tot wijziging van de EHS apart zienswijzen konden worden ingebracht.

Als bijlage bij deze publicatie is in Pdf-formaat een kaart bijgevoegd, waarop staat aangegeven welke percelen als EHS worden verwijderd en welke percelen worden toegevoegd.

Iedereen kan een zienswijze indienen

Iedereen mag een schriftelijke of mondelinge zienswijze indienen tegen het voorgenomen verzoek tot wijziging van de EHS. Dit staat los van een eventuele zienswijze over het ontwerp-bestemmingsplan N282. Het indienen van een zienswijze kan in de periode dinsdag 26 juli tot en met maandag 22 augustus 2016.

Uw schriftelijke zienswijze richt u aan burgemeester en wethouders van Gilze en Rijen, Postbus 73, 5120 AB Rijen. U moet uw zienswijze voorzien van uw naam, adres, handtekening en datum. Ook geeft u aan op welk(e) onderde(e)l(en) uw zienswijze betrekking heeft en de motivering van de zienswijze.

Wilt u een mondelinge zienswijze indienen? Neem dan contact op met het Klantcontactcentrum van de gemeente, telefoonnummer 088 3821000

Rijen, 25 juli 2016.

burgemeester en wethouders van Gilze en Rijen,

de secretaris, de burgemeester,

ir. Gerard Vlekke dr. Jan Boelhouwer

Naar boven