KENNISGEVINGVaststellen bestemmingsplan ‘1e partiële herziening bestemmingsplan Banne Buiksloot II, Schepenlaan’.

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge de Wet ruimtelijke ordening en de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht het volgende bekend.

De gemeenteraad van Amsterdam heeft bij besluit van 13 juli 2016 het bestemmingsplan,

1e partiële herziening bestemmingsplan Banne Buiksloot II, Schepenlaan’vastgesteld.

Terinzageligging

Het bestemmingsplan 1e partiële herziening bestemmingsplan Banne Buiksloot II, Schepenlaan’ligt met de daarbij behorende stukken met ingang van 26 juli 2016 voor een termijn van 6 weken ter inzage bij:

•Het Stadsloket, Buikslotermeerplein 2000, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk onder ‘contact’ op www.noord.amsterdam.nl.

Het bestemmingsplan is digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.N1408BPSTD-VG01.

Partiële herziening De '1e partiële herziening bestemmingsplan Banne Buiksloot II, Schepenlaan' geeft nadere concrete invulling aan het ruimtelijk beleid voor de zelfbouwkavels in het plangebied. Het geeft aan op welke gronden welke functies toegestaan zijn en hoe deze gronden mogen worden bebouwd en gebruikt.

Deze partiële herziening heeft betrekking op een klein gedeelte van het plangebied van het bestemmingsplan Banne Buiksloot II en houdt in dat slechts enkele onderdelen van het geldende bestemmingsplan worden herzien. Voor het overige blijven de regels van het bestemmingsplan Banne Buiksloot II en de verbeelding (plankaart) onverkort van toepassing.

Plangebied ontwerpbestemmingsplan| Het plangebied van het bestemmingsplan '1e partiële herziening bestemmingsplan Banne Buiksloot II, Schepenlaan' wordt globaal als volgt begrensd: in het noorden door: het Kopjachtplein, in het oosten door de Schepenlaan, in het zuiden door de Radarbootstraat, in

het westen door het Koopvaardersplantsoen.

Beroep Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht op het ontwerpbestemmingsplan kan gedurende bovengenoemd termijn beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest.

Verder kan iedere belanghebbende wiens beroep is gericht op de door de gemeenteraad in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gedurende de vermelde termijn beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage.

Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treden de besluiten die het betreft niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Amsterdam, 25 juli 2016

Burgemeester en wethouders

Mr. A.H.P. van Gils Mr. E.E. van der Laan

secretaris burgemeester

Naar boven