KENNISGEVING Vaststellen bestemmingsplan ‘Paraplubestemmingsplan Vier panden in Centrum-Oost’

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge de Wet ruimtelijke ordening en de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht het volgende bekend.

De gemeenteraad van Amsterdam heeft bij besluit van 13 juli 2016 het bestemmingsplan ‘Paraplubestemmingsplan Vier panden in Centrum-Oost’, vastgesteld.

Terinzageligging

Het bestemmingsplan ‘Paraplubestemmingsplan Vier panden in Centrum-Oost’ ligt met de daarbij behorende stukken met ingang van 26 juli 2016 voor een termijn van 6 weken ter inzage bij :

•het Stadsloket, Amstel 1. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk onder ‘contact’ op www.amsterdam.nl.

Het bestemmingsplan is digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.A1602BPSTD-VG01.

Bestemmingsplan

Met dit paraplubestemmingsplan worden voor vier panden in het oostelijk deel van het centrum van Amsterdam de volgende bestemmingsplannen op onderdelen herzien:

  • “Oostelijke binnenstad” voor de adressen:

    • Entrepotdok 64A (begane grond)

    • Geschutswerf 14-20-22-24-26

    • Sarphatistraat 92

  • “Oostelijke eilanden” voor het adres:

    ∘Kraijenhoffstraat 135-141

Met het ontwerpbestemmingsplan ‘Paraplubestemmingsplan Vier panden in Centrum-Oost wordt de mogelijkheid voor gebruik ten behoeve van short stay voor de bovenstaande adressen geschrapt. Hiertoe worden delen van de regels en de verbeelding van de genoemde bestemmingsplannen aangepast

Plangebied bestemmingsplan

De plangrenzen van het paraplubestemmingsplan worden gevormd door de grenzen van de gebouwen op de genoemde adressen.

Beroep Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht op het ontwerpbestemmingsplan kan gedurende bovengenoemd termijn beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest.

Verder kan iedere belanghebbende wiens beroep is gericht op de door de gemeenteraad in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gedurende de vermelde termijn beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage.

Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treden de besluiten die het betreft niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Amsterdam, 25 juli 2016

Burgemeester en wethouders

Mr. A.H.P. van Gils Mr. E.E. van der Laan

secretaris burgemeester

Naar boven