KENNISGEVING Vaststellen 2e herziening bestemmingsplan Zuidelijke Binnenstad

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge de Wet ruimtelijke ordening en de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht het volgende bekend.

De gemeenteraad van Amsterdam heeft bij besluit van 13 juli 2016 de 2e herziening bestemmingsplan Zuidelijke Binnenstad vastgesteld. Deze herziening beoogt uitsluitend een technische omissie in het bestemmingsplan Zuidelijke binnenstad te herstellen door het opnemen van de functieaanduiding casino (ca) op de digitale verbeelding. In de regels en toelichting worden geen wijzigingen aangebracht.

Terinzageligging

De 2e herziening bestemmingsplan Zuidelijke Binnenstad bestaande uit de verbeelding, regels en vergezeld van een toelichting, liggen met ingang van 26 juli 2016 voor een termijn van 6 weken ter inzage bij het stadsloket, Amstel 1. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk onder ‘contact’ op www.amsterdam.nl.

Het bestemmingsplan is digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.A1603BPSTD-VG01.

Plangebied bestemmingsplan

Max Euweplein 62

Beroep Een belanghebbende kan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep instellen. Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van de 2e herziening Zuidelijke Binnenstad treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking het besluit niet.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken, met het oog op onverwijlde spoed, een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage.

Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het betreffende besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Amsterdam, 25 juli 2016

burgemeester en wethouders

mr. E.E. van der Laan

burgemeester

mr. A.H.P. van Gils

secretaris burgemeester

Naar boven