Inspraak voorontwerpbestemmingsplan Buitengebied Asten 2016 en start planMER-procedure

Logo Asten

Burgemeester en wethouders van Asten maken bekend dat het voorontwerpbestemmingsplan “Buitengebied Asten 2016” samen met de “Notitie Reikwijdte en Detailniveau” met ingang van 29 januari 2016 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage ligt.

B estemmingsplan

Het nieuwe bestemmingsplan omvat het gehele buitengebied van de gemeente Asten. Dit plan is nodig om de provinciale Verordening ruimte 2014 in het bestemmingsplan te vertalen. Hierin zijn onder andere voor de ontwikkeling van veehouderijen nadere regels gesteld op het gebied van duurzaamheid, gezondheid, geur, fijn stof en bijvoorbeeld mestbewerking. Daarnaast worden in het nieuwe bestemmingsplan ook nieuwe gemeentelijke beleidsuitgangspunten in de regels vertaald. Het bestemmingsplan voorziet niet in nieuwe ontwikkelingen.

Milieueffectrapportage

Het nieuwe bestemmingsplan buitengebied dient gepaard te gaan met een planMER. De planMER geeft inzicht in de potentiële milieugevolgen van de maximale ontwikkelingsmogelijkheden die het bestemmingsplan biedt.

De eerste stap in de planMER-procedure is voorliggende openbare kennisgeving van het voornemen tot het opstellen van een milieueffectrapportage en de terinzagelegging van de Notitie Reikwijdte en Detailniveau. Deze notitie biedt inzage in de wijze waarop het planMER zal worden opgesteld, welke milieucomponenten zullen worden beoordeeld en welke beoordelingscriteria zullen worden gehanteerd. De Notitie Reikwijdte en Detailniveau is als bijlage bij de toelichting van het voorontwerpbestemmingsplan opgenomen.

Inspraak

Het voorontwerpbestemmingsplan met de Notitie Reikwijdte en Detailniveau kunt u inzien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer is NL.IMRO.0743.BP02016002-VO01. Op de gemeentelijke website www.asten.nl kunt u nadere informatie vinden.

Tevens kunt u de papieren versie van het voorontwerpontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken inzien op het gemeentehuis. U kunt hiervoor terecht bij het Klant Contact Centrum, tel. (0493) 671 212. U hoeft geen afspraak te maken om de stukken in te zien. Een afspraak maken is wel nodig als u vragen wilt stellen over de stukken die ter inzage liggen.

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging wordt aan een ieder inspraak verleend. Schriftelijke inspraakreacties kunnen worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 290, 5720 AG Asten. Degenen die mondeling een inspraakreactie kenbaar willen maken kunnen binnen de bovengenoemde termijn contact opnemen met het Klant Contact Centrum tel. (0493) 671 212.

Naar boven