Kennisgeving  Stap 3-besluit Oud-IJsselmonde

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend, overeenkomstig artikel 11 van de Interimwet Stad- en Milieubenadering (hierna: Interimwet), dat op 15 december 2015 het voornemen om een besluit te nemen als bedoeld in artikel 2 van de Interimwet (een zogenoemd Stap 3-besluit), gemeld is aan Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland.

 

De gemeente Rotterdam ontwikkelt plannen voor het mogelijk maken van woningbouw en de transformatie van bestaande niet-woningen naar woningen in het bestemmingsplangebied Oud-IJsselmonde.

Het bestemmingsplangebied is gelegen in het deelgebied IJsselmonde, tussen de gemeentegrens halverwege de Nieuwe Maas, de Finnjolstraat, de Oostdijk, de Arthurweg en de John F. Kennedyweg. Het omvat het woongebied van Oud-IJsselmonde, inclusief de passantenhaven en de nieuwere woonbuurten aan beide zijden van die haven en inclusief het IJsselmondseplein met de op- en afritten van de A16.

 

Uit onderzoek is gebleken dat de geluidbelasting binnen het bestemmingsplangebied door het verkeer op de snelweg A16, op sommige locaties hoger ligt dan de voor die locaties maximaal toelaatbare waarde van 53 dB. In de Interimwet is opgenomen dat afwijkingen van milieukwaliteitsnormen voor (onder meer) geluid zijn toegestaan voor het vestigen van milieugevoelige bestemmingen, zoals woningen. Om te kunnen afwijken van de milieukwaliteitsnormen moeten drie stappen worden doorlopen.

 

De uitwerking van de verschillende Stappen 1, 2 en 3 en de consequenties daarvan, worden opgenomen in het ontwerpbesluit Stap-3, welke in het vierde kwartaal van dit jaar tezamen met het ontwerpbestemmingsplan Oud-IJsselmonde ter inzage zal worden gelegd.

 

Voorafgaand aan de terinzagelegging zal daarvan kennisgeving worden gedaan in de Staatscourant, een huis-aan-huisblad, via de gemeentelijke website www.rotterdam.nl/bestemmingsplannen en via www.ruimtelijkeplannen.nl. In die bekendmaking zal worden vermeld wanneer en hoe de stukken zijn in te zien en hoe u daarover een zienswijze kenbaar kunt maken.

 

Deze bekendmaking ziet slechts op de melding aan Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, dat van gemeentewege het voornemen bestaat een Stap-3 besluit te nemen. Tegen dit voornemen of de inhoud van deze bekendmaking kan geen zienswijze worden ingediend.

 

 

Rotterdam, 27 juli 2016 

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen,

 

drs. P.W. Verhoeven

Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

 

 

Naar boven