Kennisgeving voornemen voorbereiding bestemmingsplan IJdok

Logo Amsterdam

Het dagelijks bestuur van de bestuurscommissie Centrum maakt ingevolge artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening, het volgende bekend:

Het gemeentebestuur van Amsterdam heeft het voornemen om het bestemmingsplan IJdok voor te bereiden.

Het plangebied wordt aan de noordkant en oostkant begrensd door de stadsdeelgrenzen met stadsdeel West en Noord in het IJ. Ook de zuidelijke plangrens ligt in het IJ, namelijk in het verlengde van de Westerdoksluis, waarmee aangesloten wordt op het bestemmingsplan Herinrichting De Ruyterkade-Westertoegang uit 2013. De bebouwing aan het Westerdok vormt de plangrens aan de westkant.

Het nieuwe bestemmingsplan voor het IJdok en omgeving richt zich voornamelijk op het beheer van de bestaande situatie en het behoud van de ruimtelijke en functionele structuur.

Geen stukken ter inzage

Er is geen gelegenheid een reactie over dit voornemen naar voren te brengen. Er liggen geen stukken ter inzage betreffende dit voornemen.

Tevens is besloten om af te zien van de mogelijkheid om een onafhankelijke instantie in de gelegenheid te stellen advies uit te brengen over het voornemen.

In een later stadium zal het ontwerpbestemmingsplan ter inzage worden gelegd. Op dat moment wordt de gelegenheid tot het naar voren brengen van zienswijzen geboden. Te zijner tijd wordt dat bekend gemaakt.

Amsterdam, 22 juli 2016

dagelijks bestuur van de bestuurscommissie Centrum

Naar boven