Kennisgeving in het kader van de uitvoering van het project Weguitbreiding Schiphol – Amsterdam – Almere, Rijkswaterstaat

Op grond van artikel 20 van de Tracéwet bevordert de Minister van Infrastructuur en Milieu een gecoördineerde voorbereiding van de besluiten op de aanvragen om vergunningen en van de overige ambtshalve te nemen besluiten met het oog op de uitvoering van een Tracébesluit. Op deze besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

In het kader van deze coördinatie geeft de Minister van Infrastructuur en Milieu kennis van het feit dat het volgende ontwerpbesluit is genomen.

Welk ontwerpbesluit is genomen en ligt ter inzage?

Voor de uitvoering van het Tracébesluit Weguitbreiding Schiphol – Amsterdam – Almere is ­onderstaand ontwerpbesluit genomen, overeenkomstig de procedure van artikel 20, lid 4, van de Tracéwet in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Het betreft een aanvraag van aannemerscombinatie SAAone om een vergunning op grond van artikel 3 van de Ontgrondingenwet.

In opdracht van Rijkswaterstaat realiseert SAAone de verbreding van de A1/A6 tussen de knooppunten Diemen, Muiderberg en de aansluiting Almere Havendreef. Deze werkzaamheden maken deel uit van de weguitbreiding Schiphol – Amsterdam – Almere (SAA). De extra rijstroken zorgen ervoor dat de doorstroming verbetert en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad.

Het ontwerpbesluit (kenmerk 2016-080WOntwerpbesluit) voor een ontgrondingenvergunning is afgegeven door gedeputeerde staten van Noord-Holland en heeft betrekking op het afgraven van het oude tracé van Rijksweg A1.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 28 juli 2016 tot en met 7 september 2016, ter inzage:

  • tijdens openingstijden bij het Klantencontactcentrum in het gemeentehuis van Gooise Meren, Brinklaan 35 te Bussum (telefoon 035 2070000);

  • tijdens kantooruren (tussen 9.00 uur en 16.00 uur) bij de Provincie Noord-Holland, Houtplein 33 te Haarlem.

Hoe kunnen zienswijzen naar voren worden gebracht?

Binnen de inzagetermijn kan eenieder zienswijzen over de ontwerpbeschikking naar voren brengen via digitale formulieren op de website www.odnzkg.nl. Geef het duidelijk aan als u niet wilt dat uw naam en adres bekendgemaakt worden. Een schriftelijke zienswijze stuurt u aan de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied, Regiebureau, Postbus 209, 1500 EE Zaandam.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, namens deze, het hoofd van de afdeling BJV-Projectadviseringbij de Corporate Dienst van Rijkswaterstaat A.K. van de Ven

Naar boven