Ontwerpbestemmingsplan ‘Partiële herziening Dorp Werkhoven 2012, snippergroen’, gemeente Bunnik

Logo Bunnik

Burgemeester en wethouders van Bunnik maken bekend dat met ingang van vrijdag 29 januari 2016 gedurende zes weken (tot en met donderdag 10 maart 2016) het ontwerpbestemmingsplan ‘Partiële herziening Dorp Werkhoven 2012, snippergroen’en de daarop betrekking hebbende stukken voor iedereen ter inzage liggen.

Wat houdt dit bestemmingsplan in ?

Het college van burgemeester en wethouders heeft in juli 2014 en februari 2015 de ‘Beleidsregels snippergroen’ vastgesteld. Volgens deze beleidsregels is de gemeente onder voorwaarden bereid om in de dorpen Bunnik, Odijk en Werkhoven mee te werken aan de verkoop van ‘snippers’ openbaar groen aan particuliere aanwonenden van dat groen. Eén van de voorwaarden is dat de beoogde wijziging van het gebruik (van openbaar groen naar particulier tuin/erf) bij de verkoop ook in het bestemmingsplan wordt verankerd.

Met dit bestemmingsplan wordt invulling geven aan deze beleidsregels voor het snippergroen in het dorp Werkhoven. Het bestemmingsplan heeft betrekking op alle ‘groensnippers’ die voor verkoop in aanmerking komen of die in het verleden reeds zijn verkocht maar nog geen passende bestemming hebben gekregen.

In het bestemmingsplan is bij het bestemmen van de ‘groensnippers’ onderscheid gemaakt in snippergroen dat al verkocht is en snippergroen dat voor verkoop in aanmerking komt.

Dit bestemmingsplan is een partiële herziening van het geldende bestemmingsplan Dorp Werkhoven 2012. Dat betekent dat het bestemmingsplan Dorp Werkhoven 2012 alleen op het onderdeel ‘snippergroen’ wordt herzien. Voor het overige blijft het bestemmingsplan Dorp Werkhoven 2012 ongewijzigd.

Hoe kunt u het bestemmingsplan inzien ?

Het plan is binnen de genoemde termijn als volgt digitaal raadpleegbaar:

Het plan is volledig digitaal raadpleegbaar op de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0312.bpWHVphsnippergroe-on01

De bronbestanden van het plan zijn beschikbaar via http://publiek.tercera-ro.nl/officieel/0312/NL.IMRO.0312.bpWHVphsnippergroe-on01

U kunt het plan ook inzien (digitaal en op papier) in het gemeentehuis, Singelpark 1 in Odijk.

Zienswijze indienen

Van 29 januari 2016 tot en met 10 maart 2016 kan iedereen als volgt een zienswijze over het plan indienen bij de gemeenteraad:

schriftelijk: u kunt uw brief sturen naar:

Gemeenteraad van Bunnik

Postbus 5

3980 CA Bunnik

mondeling: hiervoor kunt u een afspraak maken met F. Odijk van de afdeling Strategie en Beleid, telefoonnummer (030) 659 4848.

digitaal: met het formulier ‘Zienswijze indienen’, te vinden op www.bunnik.nl onder ‘Online regelen’.

Naar boven